Αρχική Videos “Ναι στις ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά με την Ουκρανία …σε θέση ισχύος”

“Ναι στις ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά με την Ουκρανία …σε θέση ισχύος”

0
Dodekanisos

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι δυτικοί σύμμαχοι πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο θα πρέπει να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε πιθανές συνομιλίες από τη θέση ισχύος, σύμφωνα με συνέντευξή του στη Le Monde που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

«Ξέρω ότι πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την ειρήνη, αλλά θα εξαρτηθεί από την ισορροπία των δυνάμεων στο πεδίο της μάχης. Η Ουκρανία θα πρέπει να πάρει θέση ισχύος όταν πρόκειται για ειρηνευτικές συνομιλίες. Ας μην εξαπατούμε τους εαυτούς μας», είπε στο η συνέντευξη. Η περίοδος μετά τη σύγκρουση δεν θα έρθει αύριο, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στις 7 Μαρτίου ότι η Ρωσία δεν βλέπει προϋποθέσεις για να κάνει η κατάσταση στην Ουκρανία μια μετάβαση σε μια πορεία προς την ειρήνη, επομένως η Μόσχα συνεχίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να επιτύχει τους στόχους της. Στις 18 Απριλίου, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ακούσει οποιεσδήποτε ιδέες για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα και τις ανησυχίες της Μόσχας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments