Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ναυτικός πράκτορας από τη Ρόδο μπλεγμένος σε παράνομη ναύλωση σκάφους

Ναυτικός πράκτορας από τη Ρόδο μπλεγμένος σε παράνομη ναύλωση σκάφους

0
Dodekanisos

Ναυτικός πράκτορας από τη Ρόδο φέρεται να είναι μπλεγμένος σε υπόθεση παράνομης ναύλωσης σκάφους! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και τις μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, πρόκειται για τη θαλαμηγό Commercial Yacht M/S ALESSANDRO για την οποία προέκυψαν στοιχεία ναύλωσης μετά από σχετική έρευνα που έκαναν οι αρχές. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εμπλέκονται συνολικά πέντε ναυτικοί πράκτορες. Δυο από την Αθήνα, ένας από την Κέρκυρα, ένας από τη Ρόδο και ένας από την Κεφαλονιά.

Φαίνεται μεταξύ άλλων και ότι άλλο ένα πρόσωπο από τη Ρόδο έχει ενεργή συμμετοχή στην όλη υπόθεση -σύμφωνα με καταθέσεις του Πλοιάρχου και αλληλογραφίας με τους πλοιοκτήτες- το οποίο εμφανίζεται ως ναυτικός πράκτορας έως το 2016 χωρίς μέχρι σήμερα τουλάχιστον οι ελεγκτικές υπηρεσίες να έχουν εντοπίσει αν κατείχε νόμιμη άδεια, αν λειτουργούσε για λογαριασμό του με αφανή εταιρεία ή λειτουργούσε για λογαριασμό τρίτων .

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πλήθος email και σχετικής αλληλογραφίας που προσκόμισαν τόσο οι πλοιοκτήτες όσο και οι ναυλομεσίτες αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένη ναύλωση είχε ενθαρρυνθεί από συγκεκριμένο ναυτικό πρακτορείο πράγμα το οποίο ερευνάτε για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Λόγω της ποικιλομορφίας των ευρημάτων, φαίνεται ότι το Commercial Yacht M/S ALESSANDRO δραστηριοποιούταν παράνομα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ιουνίου, τουλάχιστον από το 2015.

Στον έλεγχο έχουν εμπλακεί και λοιπές υπηρεσίες όπως Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος , Τοπικές Δ.Ο.Υ. και ήδη έχει εκδοθεί διάταξη για άρση τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων για τη περίοδο 2015 έως σήμερα.

Οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο προκειμένου να εξαρθρώσουν κύκλωμα παράνομων ναυλώσεων στο Αιγαίο και Ιόνιο και η υπόθεση θα φθάσει στον Εισαγγελέα αλλά και στις Φορολογικές Αρχές για τα περεταίρω .

Το site μας θα επανέλθει με ότι νεώτερο προκύψει .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments