“Nα στηρίξουμε πρώτα τους δικούς μας αγρότες και μετά τους Ουκρανούς”

0
Dodekanisos

Η λογική λέει ότι η Πολωνία θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να στηρίξει τους δικούς της αγρότες και μετά να βοηθήσει και τους Ουκρανούς, ανέφερε σε συνέντευξη της στους Financial Times η Υφυπουργός στο Πολωνικό Υπουργείο Ανάπτυξης Jadwiga Emilewicz (Γιανβίγκα Εμίλεβιτς). Η ίδια χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα ότι μέσα σε ένα αεροπλάνο, «η μητέρα θα πρέπει πρώτα να φορέσει η ίδια τη μάσκα οξυγόνου και μετά το παιδί της».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε και τα εξής: «Τους τελευταίους μήνες η Πολωνία βοήθησε στην αύξηση της διαμετακόμισης ουκρανικών σιτηρών και είναι έτοιμη και ανοιχτή για περισσότερη κυκλοφορία» μέσω της επικράτειάς της, υπό την προϋπόθεση ότι οι εισαγωγές καθ’ οδόν προς τις διεθνείς αγορές θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω διαμετακόμισης».

«Μετά από μια πολύ γόνιμη περίοδο συγκομιδής, οι χωρητικότητες των σιλό και των συστημάτων αποθήκευσης σιτηρών της Πολωνίας σίγουρα δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν ουκρανικά σιτηρά … και άλλα αγαθά».

Η Emilewicz επέκρινε επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι αθέτησε την υπόσχεσή του να κατασκευάσει ανελκυστήρες σιτηρών στα σύνορα με την Ουκρανία. Νωρίτερα, ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ρόμπερτ Τέλους δήλωσε ότι η Πολωνία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρατείνει την απαγόρευση εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments