Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 «Να πληρώσουν όσοι φταίνε»

«Να πληρώσουν όσοι φταίνε»

0
tampasis
Dodekanisos
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso της Κυριακής» έδωσε ο πρώην τερματοφύλακας του Διαγόρα Μπάμπης Ταμπάσης. Ο υψηλόσωμος γκολκήπερ αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ακόμα και τώρα βοηθάει τον πατέρα του στις λαϊκές αγορές να πουλάει φρούτα ενώ τοποθετήθηκε και για την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια.  Μεταξύ άλλων λοιπόν είπε:
– Ο Διαγόρας πώς προέκυψε;
«Όπως σας είπα, έμεινα χωρίς ομάδα. Τότε ήρθε και μου μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Γιάννης Παπαμιχαήλ. Είπε ότι με πιστεύει πολύ και με είχε παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια. Με ρώτησε αν ήθελα να πάω στον Διαγόρα, όπου ήταν γυμναστής τερματοφυλάκων. Δέχθηκα την πρότασή του, γιατί διαπίστωσα ότι ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον του. Πολλές φορές στις ανθρώπινες σχέσεις μετράει η ειλικρίνεια. Μετά λοιπόν τη συγκατάθεση και του κ. Σούλη Παπαδόπουλου, που ήταν προπονητής στον Διαγόρα, υπέγραψα στην ομάδα της Ρόδου.»
– Το μετάνιωσες που πήγες σε μια ομάδα που φέρεται μπλεγμένη στην ιστορία με τα «στημένα» παιχνίδια;
«Καλό θα είναι αυτή η ιστορία να ξεκαθαρίσει το συντομότερο. Όποιοι φταίνε να πληρώσουν. Όμως, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν από αυτό και απαιτείται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Όσον αφορά την παρουσία μου στον Διαγόρα, θεωρώ ότι κέρδισα πολλά. Έμαθα αρκετά πράγματα από τον κ. Παπαμιχαήλ, που δούλεψε πολλές ώρες μαζί μου, και βελτιώθηκα σημαντικά. Για μένα είναι σαν δεύτερος πατέρας. Ακούω τις συμβουλές του, γιατί ξέρω ότι θέλει το καλό μου. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος με εμπιστεύθηκε από την αρχή, με έβαλε βασικό. Στους ανθρώπους αυτούς οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.»
– Ζεις με τους γονείς σου;
«Οταν είμαι στην Αθήνα, μένω στο πατρικό μου. Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια.»
– Ο πατέρας σου με τι ασχολείται;
«Είναι πωλητής σε λαϊκές αγορές.»
– Τον βοηθάς;
«Όποτε μπορώ, πηγαίνω στον πάγκο που έχουμε στη λαϊκή και πουλάω φρούτα. Φέτος που ήμουν στη Ρόδο, δεν μπόρεσα να πάω πολλές φορές. Τώρα στις διακοπές μου πήγα. Μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρέπει να το θυμόμαστε αυτό. Τα χρήματα, όποιο ποσό κι αν κερδίζεις από το ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, δεν πρέπει να σου αλλοιώνουν τον χαρακτήρα.»
– Τι σου λένε οι άνθρωποι που σε αναγνωρίζουν;
«Σιγά τώρα, ποιος θα με αναγνωρίσει από το ποδόσφαιρο; Οι φίλοι του πατέρα μου με ρωτάνε συνήθως τα κλασικά για το άθλημα.»
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments