Αρχική Videos “Να παίξουν οι Ρώσοι αλλά χωρίς τον Εθνικό ύμνο και το σήμα...

“Να παίξουν οι Ρώσοι αλλά χωρίς τον Εθνικό ύμνο και το σήμα της Ρωσίας!”

0

Έτοιμοι να δεχθούν και πάλι τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές είναι οι διοργανωτές του Australian Open! Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σκέφτονται να μην απαγορεύσουν πλέον τη συμμετοχή τους στο τουρνουά της επόμενης χρονιάς, ωστόσο τονίζουν ότι θα πρέπει να αγωνιστούν ουδέτερα. Δηλαδή θα τους ζητήσουν να μην εκπροσωπήσουν τη Ρωσία. Να παίξουν χωρίς τη σημαία της και να μην ακουστεί και ο ύμνος της χώρας. Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο διευθυντής του τουρνουά και προϊστάμενος του τουρνουά Craig Tiley είπε:

«Σε αυτό το σημείο, οι Ρώσοι και Λευκορώσοι παίκτες θα έχουν δικαίωμα να παίξουν στο Australian Open και, όπως κάθε άλλος παίκτης, θα πρέπει να περάσουν από το διαδικασία εισόδου. Δεν μπορούν να συμμετέχουν σε καμία δραστηριότητα όπως ο ύμνος της Ρωσίας και πρέπει να παίξουν ως ανεξάρτητοι παίκτες με ουδέτερο όνομα».
 Αλλά θα είναι ευπρόσδεκτοι στο Australian Open τον Ιανουάριο», πρόσθεσε, μιλώντας στο Sky News.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία διαθέτουν μερικά από τα κορυφαία ονόματα στο τένις. Ο Ρώσος Daniil Medvedev απόλαυσε μια περίοδο ως νούμερο ένα στον κόσμο ανδρών νωρίτερα φέτος. Ο Ρώσος σταρ Andrey Rublev βρίσκεται επίσης μέσα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των ανδρών. Η Aryna Sabalenka από τη Λευκορωσία βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας WTA, ενώ η συμπατριώτισσά της Victoria Azarenka είναι δύο φορές πρωταθλήτρια Australian Open και πρώην νούμερο ένα στον κόσμο. Η Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα ήταν στον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν φέτος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments