Αρχική Videos Να πάει στο βουνό όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί λέει ο Γεροτζιάφας

Να πάει στο βουνό όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί λέει ο Γεροτζιάφας

0
Dodekanisos

Για μία ακόμη φορά ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, εμφανίστηκε προκλητικός μιλώντας του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι». Μεταξύ άλλων πρότεινε συνολικό, καθολικό εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι «όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, ας μην εμβολιαστεί, αλλά δεν μπορεί να συμμετέχει στην κοινωνία. Οι κανόνες είναι απλοί. Μπορεί να πάει στο βουνό και να μείνει μόνος του. Κανένας δεν θα του εφαρμόσει με το ζόρι μια ένεση».

Παράλληλα, είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να διευρύνει την υποχρεωτικότητα είναι «πολύ σωστή». Ωστόσο θεωρεί λάθος να γίνεται με βάση την ηλικία καθώς ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι ο καθολικός εμβολιασμός. «Το πως θα εφαρμοστεί είναι θέμα των συνταγματολόγων» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρχουν ποινές οι οποίες επίσης θα πρέπει να είναι καθολικές και να μην δίνουν τη δυνατότητα στους πλούσιους να ξεφύγουν από αυτές. Ο καθηγητής σημείωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός «δεν σημαίνει με το ζόρι ένεση» αλλά όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να εντάσσονται εντάσσονται σε μια κανονική κοινωνική λειτουργία.

Ο κ. Γεροτζιάφας τόνισε ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις και να υπάρξει συναίνεση για τη διαχείριση της πανδημίας καθώς κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος εκατοντάδων νεκρών καθημερινά ενώ θα χρειαστεί να ληφθούν και δύσκολες αποφάσεις. «Χρειάζεται να καθίσουμε στο τραπέζι, να συνεννοηθούμε και να αποφασίσουμε και σκληρά μέτρα, γιατί όταν μιλάμε για συνολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι ένα σκληρό μέτρο και το κάνουμε για λόγους ανάγκης», σημείωσε.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments