Αρχική Videos Να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λέει ο Βορίδης

Να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λέει ο Βορίδης

0
Dodekanisos

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα μέτρα που έχουν ληφθεί στις δημόσιες υπηρεσίες, το πλαίσιο της τηλεργασίας, το σχέδιο για τις κρίσιμες υπηρεσίες, αλλά και στους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς. 

Η τηλεργασία

Αρχικά, για την τηλεργασία ο κ. Βορίδης είπε μιλώντας στο κανάλι OPEN: «Δεν έχει διαμορφωθεί κάποιο ειδικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά είναι υφιστάμενες προβλέψεις. Η πρόσφατη υπουργική απόφαση είπε ότι οι τηλεργαζόμενοι στο δημόσιο σύμφωνα με το πλάνο της υπηρεσίας τους μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 50%.Έχει ξεκινήσει η εφαρμογή αυτή της απόφασης λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το 50% της τηλεργασίας δεν είναι πάντα εφικτό».

«Δεν πρέπει να επιστρέψουν αν δεν εμβολιαστούν»

Όσον αφορά το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Εξ όσων γνωρίζω είναι κάτι που δεν το εξετάζει το υπουργείο Υγείας. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το συζητήσετε με το ίδιο το υπουργείο για να λάβετε μία πιο υπεύθυνη απάντηση. Επιμένω στην άποψη μου να μην επιστρέψουν οι υγειονομικοί αν δεν εμβολιαστούν. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το πει το υπουργείο Υγείας». 

Στο «τραπέζι» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στο ερώτημα κατά πόσο είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «η νοσηρότητα που προκαλεί η μετάλλαξη ”Όμικρον” του κορονοϊού θα κρίνει τις αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας».

Τέλος, θέση πήρε και το για το ζήτημα που προέκυψε με το «πάρτι» των Πακιστανών στο Σύνταγμα. «Θα πρέπει να ξαναδούμε αρκετά προσεκτικά το ζήτημα των αδειών παραμονής. Νομίζω ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τη νόμιμη μετανάστευση», τόνισε χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments