«Να μειωθούν οι ομάδες»

Να παραμείνει επαγγελματική η κατηγορία αλλά να μειωθούν οι ομάδες, προτείνει για τη… σωτηρία της Football League2 ο αντιπρόεδρος της Ρόδου, Χρυσόστομος Ψέλλας μιλώντας στο Golden3. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι προτιμά έναν όμιλο για ένα ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά και τις ομάδες να δίνουν κάποια εγγυητική ώστε να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν.
“Η κατηγορία πρέπει να παραμείνει επαγγελματική αλλά όχι με την μορφή που υπάρχει τώρα. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν ανακοινωθεί κάποιες από αυτές. Έτσι όπως είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή τα πράγματα δεν υπάρχει κανένα μέλλον στην κατηγορία. Καμία ομάδα δεν μπορεί να σταθεί και να αντέξει τόσο οικονομικό βάρος”, τόνισε αρχικά ο Ψέλλας στο Golden3 και πρόσθεσε:Πρέπει να μειωθούν οπωσδήποτε οι ομάδες, να γίνει ένας όμιλος. Θα πρέπει επίσης να μειωθούν τα έξοδα των συλλόγων και παράλληλα να αυξηθούν τα έσοδα. Βάσει προκήρυξης δεν γίνεται από του χρόνου να… δημιουργηθεί ένας όμιλος αλλά εγώ θα προτείνω κάτι άλλο. Από τη νέα σεζόν να υπάρχουν κάποια αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια ώστε να μπορέσει μία ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, να παρέχει οικονομικές εγγυήσεις με κάποια εγγυητική επιστολή. Έτσι θα μειωθούν και οι ομάδες. Γενικά όμως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές γιατί αν συνεχίσουμε έτσι είναι δύσκολο να βγάλουμε και του χρόνου το πρωτάθλημα”.
Αναφορικά με την πρόταση Εθνικής κατηγορίας 3 ή 4 ομίλων δήλωσε: “Η πρόταση της Εθνικής κατηγορίας των 3 ή 4 ομίλων δεν με βρίσκει σύμφωνο και δεν νομίζω ότι είναι μία πρόταση που μπορεί να προχωρήσει. Δεν είναι τόσο εύκολο να διαλυθούν κάποιες ομάδες. Δεν είναι καλό ούτε για τη Β’ ούτε για την Γ’ Εθνική αλλά ούτε και την Δ’ να συμβεί κάτι τέτοιο. Το ιδανικό για μένα είναι ένας όμιλος η Γ’ και 4 όμιλοι η Δ’ όπως ήταν και πιο παλιά. Έτσι μόνο μπορεί να γίνει ένα ανταγωνιστικό και αξιόπιστο πρωτάθλημα”.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments