Αρχική Videos “Να, γιατί δεν έκανα το εμβόλιο”, ο Ζαϊρ Μπολσονάρο εξηγεί

“Να, γιατί δεν έκανα το εμβόλιο”, ο Ζαϊρ Μπολσονάρο εξηγεί

0

Απάντηση στην ερώτηση γιατί δεν έκανε το εμβόλιο, έδωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro κατά την διάρκεια συνέντευξης του με τον Tucker Carlson στο Fox News. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «λυπάται που ψήφισε έναν νόμο που προστατεύει τις φαρμακευτικές εταιρείες από την ευθύνη για τις παρενέργειες των εμβολίων τους». Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Όταν ο ιός χτύπησε πραγματικά τον Μάρτιο του 2020, οι άνθρωποι άρχισαν φυσικά να αναζητούν ένα εμβόλιο. Και εγώ έψαξα για θεραπευτικές επιλογές γιατί τα κρούσματα αυξάνονταν. Εάν κάποιος προσβληθεί από τον ιό, όπως εγώ, τότε το εμβόλιο πιστεύω ότι δεν βοηθά πραγματικά. Εννοώ ότι δεν εμβολιάζεσαι αν έχεις ήδη μολυνθεί. Είναι καλύτερο να πάρεις φάρμακο. Ασχολήθηκα στη Βραζιλία με το θέμα. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν κόλλησαν είτε ο ιός δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να στους στείλει στο νοσοκομείο ή να τους σκοτώσει.

Στη Βραζιλία, έχουν εμφανιστεί δύο φάρμακα που χρησιμοποιούνται πλέον ευρύτερα. Τα πήρα μόνος μου όταν μολύνθηκα. Αλλά υπήρχε μια παγκόσμια πίεση από τα μέσα ενημέρωσης και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εννοώ, πως ήταν όλοι ενάντια στην έγκαιρη θεραπεία και επικεντρώθηκαν στο εμβόλιο. Διάβασα το συμβόλαιο της Pfizer και μια από τις ρήτρες έλεγε: «Δεν δεχόμαστε καμία ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που προκαλούνται από το εμβόλιο».

Αυτό με ανησύχησε. Αγόρασα εμβόλια για όλους τους Βραζιλιάνους. Δεν ζήτησα όμως να εμβολιαστούν οι άνθρωποι. Σεβόμουν την ατομική ελευθερία. Όλοι ήταν ελεύθεροι να εμβολιαστούν ή όχι. Και νομίζω ότι περίπου το 20 τοις εκατό του πληθυσμού της Βραζιλίας έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί».

Δείτε εδώ όλη του τη συνέντευξη:

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments