Αρχική Uncategorized Να επιστρέψουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία τους τώρα…ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!

Να επιστρέψουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία τους τώρα…ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!

0
Dodekanisos

Πνίγηκε στο χρώμα η Αθήνα το Σάββατο 18/6/2022. Η πολύχρωμη πορεία διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας για την υπερηφάνεια του να ανήκεις στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, η οποία έθετε ως κεντρικό σύνθημα «την αποδοχή, τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την ισονομία, για «εκπαίδευση άνευ Όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων, για ασφάλεια Άνευ Όρων, για συμπερίληψη Άνευ Όρων, για ζωή Άνευ Όρων».

Για «δικομματικό χρώμα» κάνει  λόγο εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας προβάλλοντας την παρουσία κυβερνητικών στελεχών, του κου Βαρουφάκη και του κου Α. Τσίπρα στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Πολλά τα χαμόγελα από τους  κυβερνητικούς και την αντιπολίτευση που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε συμπολίτες μας που προβάλλουν τον εαυτό τους ως θύματα ρατσιστικής διάθεσης στις σύγχρονες κοινωνίες.

Και ποιος ακριβώς πήγε να τους συμπαρασταθεί; Ποιοι ήταν αυτοί που μίλησαν για δικαιώματα ; Ποιοι υποστήριξαν και μόνο με την παρουσία τους εκεί ότι τα ατομικά δικαιώματα είναι απαρασάλευτα;

Μα αυτοί που τα κατήργησαν! Με μια μονοκονδυλιά! Με μία παρέκκλιση! Αυτοί που πέταξαν με συνοπτικές διαδικασίες τον κώδικα της Νυρεμβέργης , τη συνθήκη του  Οβιέδο και το άρθρο 2 του Συντάγματος…

Ποιοι είναι αυτοί ;  Πρώτοι και καλύτεροι τα κυβερνητικά στελέχη. Αυτοί που με μεγάλη προθυμία επέβαλαν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς  σε υγειονομικούς (απροκάλυπτα)  και στον υπόλοιπο πληθυσμό (κεκαλυμμένα). Που λοιδόρησαν και απαξίωσαν μερίδα των πολιτών…

Ακολουθεί ο κος Τσίπρας, που, αφού είχε δηλώσει στην κα Ζαχαρέα ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θίγει τον πυρήνα της αυτοδιάθεσης και αξιοπρέπειας του ατόμου,  στη συνέχεια δήλωσε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, δεν τον επικύρωσε με την ψήφο του ,βέβαια(γιατί φοβήθηκε ότι θα  χάσει ψηφοφόρους), πρότεινε στον κύριο Μητσοτάκη να συμπράξουν, για να επιβάλουν σκληρά μέτρα που δε χαϊδεύουν τους αντιεμβολιαστές και ανεμβολίαστους (ξέρετε, αυτούς τους  νεοεμφανιζόμενους εχθρούς της κοινωνίας), την ίδια στιγμή που ο κος Κατρούγκαλος τόνιζε την ανάγκη υποχρεωτικών εμβολιασμών σε όσους έρχονται σε επαφή με το κοινό (δηλαδή σε όλους), η κα Φωτίου λυπούνταν βαθιά για τον εμβολιασμένο που θα έβγαινε από το προστατευμένο χώρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα τον περίμενε ο ιός (αφού η κοινωνία δεν είναι ενιαία, δυστυχώς) και ο σύμβουλος κος Γεροτζιάφας έστελνε τους μη εμβολιασμένους συνανθρώπους του στα βουνά, γιατί είναι ανόητοι (ίσως και αλήτες, χαρακτηρισμό που αρνήθηκε στην πορεία).

Εκεί και ο κος Βαρουφάκης, που είχε δηλώσει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι ιδιωτική υπόθεση (δηλ. κάτι που γίνεται στο σώμα μας δεν άπτεται ημών), ότι όσοι από τους υγειονομικούς δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή εργασίας , άρα να πεθάνουν από την πείνα. Βέβαια, πολύ σύντομα άλλαξε ρότα και αυτός, γιατί κατάλαβε τι θα του στοίχιζε σε ψήφους κάτι τέτοιο!

Αυτοί, λοιπόν, που ταυτίστηκαν με πρακτικές ναζιστικού τύπου, που δεν εμφανίστηκαν ποτέ σε πορείες υγειονομικών (εκεί επικρατεί ένα χρώμα, βέβαια, το λευκό και προφανώς το βρήκαν μονότονο), που δεν έστειλαν βοήθεια  ως ένδειξη αλληλεγγύης στους ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί σε ασιτία,  είχαν το θράσος να εμφανιστούν ως προασπιστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ατομικών δικαιωμάτων που οι ίδιοι  κατακρήμνισαν.

Όσον αφορά τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ να τους τονίσω ότι τους σεβόμαστε (όπως όλους τους συνανθρώπους μας ), όχι επειδή μία μέρα το χρόνο διαδηλώνουν σε πολύχρωμο φόντο,  αλλά γιατί είναι παιδιά του  θεού, είναι παιδιά μας, αδέλφια μας, φίλοι μας , συγγενείς μας,  συνάδελφοί μας. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν αποτέλεσε ποτέ κριτήριο σεβασμού ή μη. Και όσοι καταφέρονται εναντίον ανθρώπων για την σεξουαλική τους συμπεριφορά δεν σέβονται κανέναν ούτως ή άλλως!

Ας δούμε λοιπόν το μήνυμα…αλλιώς !

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα.

Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα.

Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική  ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια.

Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη, όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν ζητήματα αυτοδιάθεσης και επιλογής του τι θα βάλουμε στο σώμα μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς.

Οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή :

Μπορούν να μπούν σε καφετέρια, αλλά όχι στον εργασιακό τους χώρο!

Μπορούν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που βρεθεί στο δρόμο τους, αλλά όχι τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς.

Μπορούν να απολαμβάνουν  προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας, αλλά να μην έχουν λόγο για κάτι που σχετίζεται άμεσα με αυτήν .

Οι υγειονομικοί μας :

[…] Δικαιούνται να ζουν απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιράζονται  με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτοί και οι οικογένειές τους διεκδικούν πραγματική ισότητα χωρίς «ναι μεν… αλλά», με ασφάλεια και συμπερίληψη όλων των επιστημονικών απόψεων, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι υγειονομικοί διαδηλώνουν  ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ…

Για αυτοδιάθεση Άνευ Όρων

Για Ελευθερία Άνευ Όρων

Για εργασία και κοινωνική ασφάλιση Άνευ Όρων

Για ζωή Άνευ Όρων

Από την 1η Σεπτεμβρίου στους δρόμους της Αθήνας οι συνάνθρωποί μας  με την λευκή μπλούζα διαδηλώνουν με pride ,γιατί στάθηκαν γενναίοι και παρέμειναν  πιστοί στον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και στα διδάγματα του Ολοκαυτώματος. Αυτούς  κανένα κανάλι και καμία εφημερίδα δεν ύμνησε. Κανένας από τους βουλευτές και τους αρχηγούς κομμάτων (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν πήγε να τους σφίξει το χέρι. Γιατί άραγε;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments