«Να αναλάβει ο Μητσοτάκης τη θέση της Φον Ντερ Λάϊεν!»

0
Dodekanisos

Να …εξοντώσει την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν έχει βαλθεί ο Σαρλ Μισέλ! Είναι κάτι που αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Politico. Τονίζει μάλιστα πως ο ήδη διαβιβάζει την ιδέα στους ηγέτες της ΕΕ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τη δουλειά της φον ντερ Λάιεν. Αυτό επεσήμαναν στο POLITICO πέντε διπλωμάτες και αξιωματούχοι της ΕΕ οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως γράφει το άρθρο!

«Ο Μισέλ έχει ένα κουτί με μπανανόφλουδες και το αδειάζει για να το γλιστρήσει η φον ντερ Λάιεν», είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ. «Στην καλύτερη περίπτωση αυτό δημιουργεί ενόχληση, στη χειρότερη περίπτωση είναι αποσταθεροποιητικό», πρόσθεσε.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «για να βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά, ο Μισέλ προτείνει στις συνομιλίες του ότι η Δανή πρωθυπουργός Mette Frederiksen μπορεί να είναι καλύτερη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος αρέσει πολύ στη φον ντερ Λάιεν και του οποίου το όνομα κυκλοφορεί για την κορυφαία θέση.

Όπως αναφέρεται ο Μισέλ είναι υπεύθυνος για τη χάραξη μιας πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για τον διορισμό των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του βραχίονα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Τις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, προέκυψε συναίνεση μεταξύ των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ότι η φον ντερ Λάιεν πρέπει να πάρει μια δεύτερη θητεία και ότι ο Κόστα θα πρέπει να είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού. Η καλή προσωπική σχέση μεταξύ των δύο βοήθησε στην οικοδόμηση της συναίνεσης γύρω από το δίδυμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments