Αρχική Επικαιρότητα Μύκονος: Καταγγελία εργαζόμενης για άθλιες συνθήκες σε ξενοδοχεία

Μύκονος: Καταγγελία εργαζόμενης για άθλιες συνθήκες σε ξενοδοχεία

0
Dodekanisos

Πίσω από την χλιδή που προσφέρει ο τουρισμός στην Μύκονο, υπάρχουν εργαζόμενοι που βιώνουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Ακόμα και στα ίδια ξενοδοχειακά «αστραφτερά» συγκροτήματα της Μυκόνου. Αυτή την άλλη όψη των πραγμάτων αποκάλυψε μιλώντας στο «Mykonos Live TV» μία υπάλληλος σε 5στερο ξενοδοχείο στο νησί των «ανέμων».

Η νεαρή γυναίκα από την Θεσσαλονίκη εργάζεται ως ρεσεψιονίστ. Τώρα που η χρονιά οδεύει προς το τέλος της, περιέγραψε την δυσάρεστη εμπειρία της. Αποκάλυψε τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Ενώ δήλωσε πως μετάνιωσε που επέλεξε την Μύκονο ως τόπο εργασίας και πως αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά.

Στρυμωγμένοι σε χώρους – μπουντρούμια

Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που εισπράττει εκατομμύρια, οι εργαζόμενοι κοιμούνται σε υπόγειους χώρους – μπουντρούμια. «Τα υποτιθέμενα δωμάτια φιλοξενούν έξι άτομα και είναι χωρισμένα με γυψοσανίδα», τόνισε η Μαρία.

«Δεν υπάρχει ιδιωτικό μέρος, δεν υπάρχει χώρος να ακουμπήσεις ένα ποτήρι νερό. Χωρούν μια κουκέτα και μια δίφυλλη ντουλάπα. Δεν έχουν παράθυρο, ούτε εξαερισμό, ούτε ψυγείο, ούτε ανεμιστήρα. Στην τουαλέτα και στην ντουζιέρα ίσα-ίσα χωράει ένας άνθρωπος. Υπήρξε συνάδελφος που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν χωρούσε!», υπογράμμισε.

«Μας παρουσιάζουν για φαγητό ό,τι απομένει από το μενού των πελατών»!

Όσον αφορά την διατροφή, στους εργαζομένους δίνεται ό,τι περισσεύει από τους πελάτες! «Η συμφωνία περιλαμβάνει δωρεάν διατροφή. Αλλά το φαγητό δεν τρώγεται. Ό,τι απομένει από το μενού των πελατών το κάνουν γεύμα και μας το σερβίρουν. Άλλες φορές είναι ανάλατο. Άλλες λύσσα, άλλες κακομαγειρεμένο, άλλες ωμό. Και το φαγητό είναι επαναλαμβανόμενο. Πήξαμε στο μακαρόνι», είπε η Μαρία.

Και συνέχισε: «Έχασα 10 με 12 κιλά. Έφτασα σε σημείο να πάω να κάνω εξετάσεις γιατί είχα πόνους στην κοιλιά κάθε πρωί ή δύο ώρες μετά το φαγητό. Σχεδόν όλο το προσωπικό έχασε κιλά».

Για να συμπληρώσει πως εν ώρα εργασίας, η κατάσταση θυμίζει άλλες εποχές. «Δουλεύουμε 9 ώρες όρθιοι, χωρίς διάλειμμα. Για να πας τουαλέτα, πρέπει να συνεννοηθείς με συνάδελφο για να σε αντικαταστήσει. Έχω φίλους που υποχρεώθηκαν να δουλέψουν ξυπόλητοι στην άμμο και έπαθαν εγκαύματα με το θερμό καλοκαίρι που είχαμε. Και με αυτές τις συνθήκες μας ζητούν να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να είμαστε χαμογελαστοί στους πελάτες».

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments