Αρχική Videos Μπορεί να χρειαστεί πέμπτο εμβόλιο το Φθινόπωρο λέει αξιωματούχος του FDA

Μπορεί να χρειαστεί πέμπτο εμβόλιο το Φθινόπωρο λέει αξιωματούχος του FDA

3

Ώρες αφότου ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε μια τέταρτη λήψη των εμβολίων Moderna και Pfizer για όλους τους Αμερικανούς 50 ετών και άνω, ένας αξιωματούχος του FDA είπε ότι μπορεί να χρειαστεί μια πέμπτη δόση το φθινόπωρο, με ένα διαφορετικό εμβόλιο.

«Δεν θέλω να σοκάρω κανέναν, αλλά μπορεί να χρειαστεί να λάβουν οι άνθρωποι ένα επιπλέον ενισχυτικό το φθινόπωρο, μαζί με μια γενικότερη εκστρατεία ενίσχυσης», είπε ο Δρ Πίτερ Μαρκς, επικεφαλής του κέντρου FDA που ρυθμίζει τα εμβόλια.

Η νέα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης αφορά μια τέταρτη δόση για του Αμερικανούς 50 ετών και άνω και μια πέμπτη για άτομα ηλικίας έως 12 ετών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ενισχυτές από τη Moderna και την Pfizer στοχεύουν στο στέλεχος του κορωνοϊόυ που κυκλοφορούσε στις αρχές του 2021.

Η Moderna και η Pfizer δοκιμάζουν σκευάσματα εμβολίων που στοχεύουν ειδικά στην Omicron. «Μπορεί να ληφθεί μια απόφαση ότι αντί για αυτά που έχουμε σήμερα, τα εμβόλια που έχουμε αυτή τη στιγμή, να προχωρήσουμε σε ένα εμβόλιο που είναι είτε εναντίον μιας από τις παραλλαγές  ή κάτι άλλο. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή», είπε ο Marks.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
παναγιωτης
παναγιωτης
2 years ago

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ…

παναγιωτης
παναγιωτης
2 years ago

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΙ ΟΜΙΚΡΟΝ Η ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΒΕΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΗΝ ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ? ΕΡΕ Γλέντια

παναγιωτης
παναγιωτης
2 years ago

ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΘΙΣΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ✝️☦🇷🇺🚀🚀🚀🚀🚀🚀 χαχαχαχα