Αρχική Αθλητικά νέα Μπονούτσι-Κιελίνι: Οι αμυντικοί «ογκόλιθοι» της Ιταλίας!

Μπονούτσι-Κιελίνι: Οι αμυντικοί «ογκόλιθοι» της Ιταλίας!

0
Πηγή φωτογραφίας: caughtoffside.com
Dodekanisos

Η Ιταλία κέρδισε το EURO με επιθετικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο το αίμα νερό δεν γίνεται και για να φτάσει στην κατάκτηση χρειάστηκε την συμβολή της άμυνας. Συγκεκριμένα οι δύο στυλοβάτες της αμυντικής γραμμής των «ατζούρι» Τζιόρτζιο Κιελίνι και Λεονάρντο Μπονούτσι αυτή την φορά ήταν απροσπέλαστοι! Και λέμε αυτή την φορά γιατί οι δύο στόπερ είχαν παίξει και στον τελικό του EURO 2012. Όμως τότε είχαν γνωρίσει βαριά ήττα με 4-0 από την Ισπανία. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo Bonucci (@bonuccileo19)

Η δήλωση του Μουρίνιο 

«Ο κύριος Μπονούτσι κι ο κύριος Κιελίνι θα μπορούσαν να πάνε στο Χάρβαρντ, για να παραδώσουν μαθήματα πώς παίζουν οι κεντρικοί αμυντικοί. Είναι υπέροχο να τους βλέπεις να αγωνίζονται μαζί». Τα σοφά αυτά λόγια αποτελούν δήλωση του Ζοζέ Μουρίνιο πίσω στο 2018. Ο «Special One» όντας προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ηττηθεί με 0-1 από την Γιουβέντους. 

Το ρεκόρ του Μπονούτσι

Τρία χρόνια μετά από εκείνο το ματς οι Μπονούτσι (34 ετών) και Κιελίνι (36 ετών) αποτέλεσαν το «Μέγα Σινικό Τείχος» στην άμυνα της Ιταλίας στον δρόμο προς την κορυφή. Στον τελικό η Ιταλία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο νωρίς (2′) από γκολ του Λουκ Σο. Ωστόσο ο Μπονούτσι ήταν που στο 67′ ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι. Μάλιστα το γκολ του ήταν ιστορικό. Σε ηλικία 34 ετών και 71 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης που σκόραρε σε τελικό EURO. Το ρεκόρ κατείχε ο Μπερντ Χέλζενμπαϊν από το 1976. Ο Γερμανός είχε σκοράρει στον τελικό Τσεχοσλοβακία-Δυτική Γερμανία σε ηλικία 30 ετών και 103 ημερών.

Το ρεκόρ του Κιελίνι

Παράλληλα το έτερον του ήμισυ ο Κιελίνι σε ηλικία 36 ετών και 331 ημερών, έγινε ο μεγαλύτερος παίκτης που αγωνίστηκε βασικός ως αρχηγός σε τελικό EURO. Ο Ιταλός στόπερ «έριξε» στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ σε ηλικία 34 ετών και 154 ημερών, κατά τη διάρκεια του τελικού του EURO 2012 κόντρα στην Ισπανία (ήττα 4-0).

Απροσπέλαστοι στο EURO

Οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Μπονούτσι και Κιελίνι ολοκλήρωσαν το τουρνουά χωρίς να δεχθούν ούτε μία ντρίμπλα από αντίπαλο! Είναι εκείνο το συναίσθημα που παλιότερα, είχε περιγράψει ενδεικτικά ο Κιελίνι: «Με τον Μπονούτσι και τον Μπαρτσάλι έχουμε την αίσθηση της απόλυτης συνεννόησης. Πραγματικά δεν χρειάζεται να μιλάμε καθόλου στο γήπεδο. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και το τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά». Συνολικά οι δύο τους πλέον μετρούν 326 ματς σε Διεθνές και συλλογικό επίπεδο! 

Με άλλα λόγια ο Μπονούτσι και ο Κιελίνι είναι αυτό που έγραψε με δόση χιούμορ ένας χρήστης του twitter: «Οι Ρωμαίοι θα είχαν διατηρήσει την αυτοκρατορία τους αν ο Κιελίνι και ο Μπονούτσι ήταν επικεφαλής»! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments