Αρχική Videos Μπερλουσκόνι: “Έτσι θα σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία!”

Μπερλουσκόνι: “Έτσι θα σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία!”

0
Dodekanisos

Τη λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έχει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Κάνοντας νέες δηλώσεις τόνισε χαρακτηριστικά και τα εξής: «Ο Ζελένσκι θα συμφωνούσε σε κάθε είδους συμφωνία με τη Μόσχα αν η Ουκρανία συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή ότι δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει σε όπλα και βοήθεια ταυτόχρονα. Αντίθετα, η Δύση θα μπορούσε να προσφέρει στο Κίεβο εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για ανοικοδόμηση» ως ερέθισμα για να μπει στις διαπραγματεύσεις.

Τα δυτικά έθνη θα πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα εάν θέλουν μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι επισημαίνοντας πως η προοπτική να μην λάβει στρατιωτική βοήθεια αλλά ένα μεγάλο ταμείο ανοικοδόμησης θα μπορούσε να πείσει το Κίεβο να συμφωνήσει σε συνομιλίες με τη Μόσχα.

Ο 86χρονος πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος τώρα ηγείται του κόμματος Forza Italia, πιστεύει επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στη Vespa. Ένα νέο δημοψήφισμα στο οποίο θα συμμετάσχουν δυτικοί παρατηρητές θα πρέπει επίσης να διεξαχθεί στο Ντονμπάς για να καθοριστεί η μοίρα του, πρόσθεσε. Ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε αποκαλώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «άνθρωπο της ειρήνης». Ο Μπερλουσκόνι παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Πούτιν όταν ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments