Αρχική Αθλητικά νέα Μπάγερν: «Άτρωτη» στο γήπεδο, αλλά υφίσταται εσωτερική αναταραχή

Μπάγερν: «Άτρωτη» στο γήπεδο, αλλά υφίσταται εσωτερική αναταραχή

0
Dodekanisos

Στους αγωνιστικούς χώρους η Μπάγερν Μονάχου ναι μεν εντυπωσιάζει και παρουσιάζεται σχεδόν «άτρωτη», ωστόσο δεν παύουν να κυριαρχούν εσωτερικές αναταράξεις στις τάξεις του Γερμανικού συλλόγου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η χθεσινή (25/11) γενική συνέλευση του συλλόγου έληξε με σύγχυση και αποδοκιμασίες στον πρόεδρο Χέρμπερτ Χάινερ. Ενώ έφτασαν ακόμη κι εκκλήσεις για παραίτησή του από κάποια μέλη (800), τα οποία έδωσαν το «παρών» στο Μόναχο για την περίσταση. 

Επιπροσθέτως, ο Ούλι Χένες, ζωντανός «θρύλος» της Μπάγερν κι επίτιμος πρόεδρος, αποχώρησε από τη γενική συνέλευση χωρίς να μπορέσει να πει λέξη μέσα στο χάος που επικρατούσε. Μία συνάντηση η οποία άρχισε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.

Η δυσαρέσκεια λέγεται ότι ήταν μέρος μιας ερώτησης σχετικά με το πώς αντιμετωπίστηκε το σκάνδαλο ρατσισμού εντός της πανεπιστημιούπολης του συλλόγου, που φιλοξενεί τις ομάδες Νέων. 

Ένας προπονητής, ύποπτος για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια για πολλά χρόνια, πράγματι απολύθηκε από τη θέση του τον Αύγουστο του 2020. Ενώ πολλοί άλλοι τεχνικοί είναι ύποπτοι για εμπλοκή και ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, που θεωρείται «ελαφρύς» για την αντιμετώπιση αυτών των υποθέσεων, προκαλεί, για αρκετούς μήνες, την οργή των φιλάθλων.

Αυτό συνέβη ξανά την Πέμπτη, όμως ήταν ένα άλλο θέμα ανέβασε την ένταση. Πρόκειται για το συμβόλαιο χορηγίας με την Qatar Airways. Ο Μίχαελ Οτ, μέλος της συνέλευσης, κατέθεσε πρόταση για τη διακοπή της συνεργασίας, η οποία πρόκειται να λήξει το 2023, αλλά απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο Ντίτερ Μάγερ.

«Θα εκπληρώσουμε τη σύμβαση», είπε ο πρόεδρος Χάινερ αναφορικά με την επιχειρηματική σχέση με την αεροπορική εταιρεία του Κατάρ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν η Μπάγερν θα επεκτείνει τη συμφωνία χορηγίας. 

Ο Όλιβερ Καν, μελλοντικός επικεφαλής του συλλόγου, μίλησε για «πολύ σαφή κριτήρια» για τέτοιες συνεργασίες. «Υπάρχουν απαιτήσεις συμμόρφωσης όπως με κάθε εταίρο, υπενθύμισε. Τις εξετάζουμε προσεκτικά. Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν. Το λαμβάνουμε υπόψη».

Πριν από αυτό, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του συλλόγου είχε παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του συλλόγου, πτωτικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά εκτιμώμενα ως «καλά» κατά την άποψή του. 

Είχε επίσης προειδοποιήσει για «απεριόριστα» χρήματα επενδυτών σε ορισμένους συλλόγους στην Ευρώπη, ως απόηχο στις πρόσφατες δηλώσεις του Ούλο Χένες εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι. 

«Θα χάσουν ξανά από εμάς», εκμυστηρεύτηκε. «Όχι πάντα, αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Και όταν τους κερδίζουμε, αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

Τρομερό ρεκόρ της Μπάγερν με 29ο συνεχή κερδοφόρο προϋπολογισμό

Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε τη σεζόν 2020-21 με τα οικονομικά της σε τάξη, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού. Ο οικονομικός διευθυντής, Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του συλλόγου λέγοντας ότι «είχαμε πτώση στον τζίρο, αλλά κλείσαμε σε κέρδη και τα δύο χρόνια, κι αυτό είναι ένα απαράμιλλο αποτέλεσμα».

Ο σύλλογος υπέστη απώλεια εσόδων λόγω κορονοϊού, αρχής γενομένης από τα έσοδα του σταδίου, λόγω της απουσίας φιλάθλων σε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν στην «Allianz Arena». Ταυτόχρονα, ο αρνητικός αντίκτυπος μετριάστηκε με τη μετακίνηση ορισμένων αγώνων από τη σεζόν 2019-20 στην περίοδο 2020-21.

Η σχετική μετατόπιση των εσόδων και των δαπανών είχε σημαντική επίδραση στα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Ο συνολικός τζίρος του ομίλου τη σεζόν 2020-21 έφτασε τα 643,9 εκατ. ευρώ, αποφέροντας κέρδη, τα οποία μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ.

«Η προσεκτική διαχείριση και το να μην ξοδεύουμε περισσότερα από όσα εισπράττουμε συνέβαλε στο γεγονός ότι καταφέραμε να καταγράψουμε ένα μικρό κέρδος. Έχουμε 72,3% μετοχικό μερίδιο στην Μπάγερν Μονάχου AG, μοναδικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Ντρέσεν.

Συνολικά, η Μπάγερν είχε καταγράψει έως και 155 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα μόνο το οικονομικό έτος 2020/21, λόγω του κορονοϊού, αλλά οι επιτυχίες της χρονιάς 2019-20 μπόρεσαν να απορροφήσουν κάποιες απώλειες.

Ο Όλιβερ Καν, διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν AG, σχολίασε: «Η πανδημία ήταν μια τεράστια πρόκληση για το ποδόσφαιρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Μπάγερν. Από τις 8 Μαρτίου 2020 έχουμε παίξει πολύ λίγα παιχνίδια με κοινό στην Allianz Arena. Παρά αυτές τις συνθήκες, πιστεύω ότι τα έσοδα και τα κέρδη την περασμένη οικονομική χρήση πήγαν καλά. Φυσικά, βάση γι΄ αυτό ήταν η σπουδαία εμφάνιση της ομάδας μας τη σεζόν 2020-21, με κορυφαίο τον ένατο συνεχόμενο τίτλο της Bundesliga».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments