«Μου αρέσει να δουλεύω με μικρούς»

0
DSCN2440
Την πρώτη του συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Διαγόρα έδωσε σήμερα ο Ράτκο Ντόστανιτς. Μιλώντας στο επίσημο site της ΠΑΕ (www.diagoras.gr), είπε τα ακόλουθα:
-Την Τετάρτη δώσατε το πρώτο, δυνατό, τεστ της προετοιμασίας με τον Θρασύβουλο. Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάλατε απ’ αυτή την αναμέτρηση;

«Αυτός ο αγώνας ”έβγαλε” αρκετά πράγματα από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές μου. Μπήκαν πολύ σοβαρά, είχαν πειθαρχία στο παιχνίδι τους κι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε. Οφείλω να ομολογήσω, πάντως, ότι έχουν ακόμη αρκετά περιθώρια βελτίωσης στους τομείς της τακτικής και της τεχνικής και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν. Έχουμε μια νεανική ομάδα, γνωρίζουμε ότι μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά και παραμένουμε όλοι με ‘τα πόδια στο έδαφος’. Η νίκη σ’ ένα φιλικό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας απογειώσει στα σύννεφα.»
-Για όσους δεν σας γνωρίζουν, είσαστε από τους προπονητές που λατρεύετε να δουλεύετε με τα νέα παιδιά…

«Πράγματι, είναι μεγάλη η ευχαρίστησή μου όταν αναδεικνύω έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστής. Είναι πολύ ωραίο να παίρνω στα χέρια μου ένα νέο παιδί και να παρακολουθώ την εξέλιξή του μέρα με τη μέρα. Αυτή είναι η αγάπη μου, να βάζω ‘τη σφραγίδα μου’ στους παίκτες και κατ’ επέκταση στις ομάδες που εργάζομαι. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν δυο κατηγορίες προπονητών. Αυτοί που βλέπουν μόνο τα αποτελέσματα κι αυτοί που θέλουν να φτιάξουν παίκτες. Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία. Η δικιά μου ομάδα, ο Διαγόρας, διάλεξε φέτος το σωστό δρόμο. Να ξεκινήσει από το ‘μηδέν’ και να δημιουργήσει μια σχολή ποδοσφαίρου η οποία θα βελτιώνεται κάθε χρονιά. Αυτός ο δρόμος είναι ο δύσκολος αλλά είναι και ο ιδανικός. Γνώριζα πολύ καλά τι με περιμένει όταν μου προτάθηκε να αναλάβω τον Διαγόρα και πήρα το ρίσκο διότι η φιλοσοφία μου γύρω από το ποδόσφαιρο ταυτίζεται μ’ εκείνη της διοίκησης.»
-Σίγουρα μετά από, σχεδόν, δύο μήνες δουλειάς θα είσαστε σε θέση να αξιολογήσετε το ”νέο αίμα” του Διαγόρα.

«Πιστεύω ότι στην Ρόδο υπάρχουν παιδιά που έπρεπε να πάρουν νωρίτερα τις ευκαιρίες τους. Το νησί έχει ταλέντα και πρέπει να αξιοποιηθούν, δεν πρέπει ”να τους γυρίζουμε την πλάτη”, αλλά να τους δίνουμε προτεραιότητα να αναδείξουν τους ικανότητές τους. Όλα βέβαια ξεκινούν από τους προπονητές και τον τρόπο που προσεγγίζουν το ποδόσφαιρο.»
-Δηλαδή θα επιμείνετε σ’ αυτή την ομάδα ακόμη και στην περίπτωση που κληθεί ο Διαγόρας να καλύψει μια θέση στην Σούπερ Λίγκα;

«Φυσικά! Δεν θα αλλάξω τίποτα! Θα ήμουν ανακόλουθος απέναντι στην ποδοσφαιρική κουλτούρα  αλλά και τη φιλοσοφία που έχω για το ποδόσφαιρο, αν έφερνα σ’ αυτή την περίπτωση άλλους ποδοσφαιριστές, υψηλής εμπειρίας και με πολλές παραστάσεις. Ο Διαγόρας έχει ένα ξεκάθαρο project και θα ‘βαδίσει’ πάνω σ’ αυτό ό,τι και να συμβεί. Είναι απλό, λοιπόν, όπως ακούγεται. Αν κληθούμε να αγωνιστούμε στην Σούπερ Λίγκα, τα νέα παιδιά θα ‘χουν πια μια τεράστια ευκαιρία να φορέσουν τη φανέλα του Διαγόρα στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.»
-Κλείνοντας θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας μας;

«Τους θέλουμε κοντά μας, δίπλα μας, κάθε στιγμή! Θέλουμε να πιστέψει ο κόσμος σ’ αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να γνωρίζει ότι ο σωστός και υγιής δρόμος είναι αυτός που έχουμε επιλέξει όλοι μας σε διοίκηση και τεχνικό τημ. Να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Και να είναι όλοι τους σίγουροι ότι θα εργαστούμε ακατάπαυστα για να τα καταφέρουμε.»