Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Μότο κρος: Τα αποτελέσματα του 2ου αγώνα του πανελληνίου

Μότο κρος: Τα αποτελέσματα του 2ου αγώνα του πανελληνίου

0
Dodekanisos

Από την κακοκαιρία του πρώτου αγώνα στις Σέρρες, σε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στον δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross, ο οποίος ξεκίνησε με κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω λάσπης, στο Άργος, στην πίστα ARGOS MX PARK, στις 16 και 17 Μαρτίου 2019, όπου με το απολαυστικό θέαμα που πρόσφεραν οι αναβάτες, απόλαυσαν την ροή του αγώνα και οι αθλητές αλλά και οι θεατές. Πέρα όμως από την μοναδική ατμόσφαιρα, φάνηκε πως δεν ευνόησε ιδιαίτερα θετικά η πίστα του Άργους τους αθλητές του ΙΚΑΡΟΥ, μιας και σημειώσαμε άτυχες πτώσεις των αθλητών μας. Από την μια η άσχημη πτώση που είχε ο ροδίτης αθλητής της ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ, Νίκος Λυρίου #161, όπου τραυμάτισε το πόδι του και από την άλλη ο Φράνκι Ζούνης #37 που σημείωσε δύο πτώσεις ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Συνοπτικά τα νέα του αγώνα:

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, στα προκριματικά, επικράτησαν οι Παναγιώτης Κουζής και Αλέξης Γεωργαντάς στις κατηγορίες MX1 και MX2 αντίστοιχα, παίρνοντας τις pole positions.
Στα πρώτα σκέλη του αγώνα οι Βασίλης Πακαταρίδης στην ΟΡΕΝ, Καμαρινός Παυλόπουλος στην ΜΧ85 και ο Σωτήρης Φωτάκης στην ΜΧ65 ήταν οι νικητές ενώ στην Senior ο Σπύρος Μητρόπουλος πήρε την πρώτη του νίκη.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, στον επίσημο αγώνα, την μεγάλη μάχη της μεγάλης κατηγορίας ΜΧ1, κέρδισε ο Γιάννης Τουρατζίδης, 2ος ο Κουζής Παναγιώτης, 3ος ο Ηλιόπουλος Γιώργος, 4ος ο Τσαρνάς Ανάργυρος και 6ος ο Λυρίου Νίκος.
Ο Ανδρέας Ανδρέου πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2, 2ος ο Σάγμαλης Αντώνης, 3ος ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος και 4ος ο Ζούνης Φραγκίσκος.
Ο Βασίλης Πακαταρίδης πήρε ακόμα μια άνετη νίκη στην ΟΡΕΝ με τον Σπύρο Μητρόπουλο να επικρατεί στην Senior. Διπλές νίκες πέτυχαν οι Σωτήρης Φωτάκης στην ΜΧ65 και Καμαρινός Παυλόπουλος στην ΜΧ85 για τις μικρές κατηγορίες.

Ο Ροδίτης αθλητής της ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ, Νίκος Λυρίου #161 ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο σκέλος παίρνοντας την δεύτερη θέση, αλλά στον δεύτερο γύρο μετά από ένα λάθος και μια άσχημη πτώση έπεσε στην 14η θέση με αποτέλεσμα να πάρει την 6η θέση στην τελική κατάταξη της MX1 και δήλωσε:
«Τέλος του 2ου αγώνα Π.Π motocross στο Άργος και φύγαμε με ανάμεικτα συναισθήματα. Στο 1ο σκέλος έκανα έναν πολύ δυνατό αγώνα, αφού πάλεψα για την πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, τερματίζοντας τελικά 2ος. Στο 2ο σκέλος δυστυχώς στη προσπάθεια μου να κυνηγήσω τον ρυθμό των δυο πρώτων, έκανα ένα λάθος και είχα μια πολύ άσχημη πτώση, με αποτέλεσμα να τραυματιστώ στο πόδι… Παρόλα αυτά συνέχισα, επισκευάσαμε την μοτοσυκλέτα μου και τερμάτισα στη 14η θέση με πόνους και απογοήτευση…
Overall πήρα την 6η θέση.
Σας ευχαριστώ όλους για τα αμέτρητα μηνύματα και για το ενδιαφέρον που μου δείξατε και υπόσχομαι στους επόμενους αγώνες να είμαι πιο δυνατός !
Ευχαριστώ την πίστα του Άργους για την φιλοξενία και τους χορηγούς μου:

Ο Ροδίτης αθλητής της ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ, Φράνκι Ζούνης #37 ενώ είχε ένα καλό ξεκίνημα, είχε δύο πτώσεις, αλλά πάλεψε για μια καλή θέση μέχρι το τέλος και πήρε την 4η θέση στα τελικά αποτελέσματα.
“Αυτός ο αγώνας δυστυχώς δεν ήταν με την μεριά μου, στο πρώτο σκέλος παρόλο που είχα καλό ξεκίνημα μετά το πέσιμο της μπάρας είχα μια πτώση στην πρώτη στροφή, έβαλα το κεφάλι κάτω και κατάφερα να πάω μέχρι την 4η θέση. Στο δεύτερο σκέλος είχα κι άλλη πτώση στην πρώτη στροφή, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό χωρίς να κάνω άσκοπες υπερβάσεις και κατάφερα να φτάσω μέχρι την 6η θέση. Είμαι χαρούμενος που φεύγω υγιής από αυτόν τον αγώνα και στόχο έχουμε τον επόμενο αγώνα σε δύο βδομάδες στην Χαλκίδα.
Ευχαριστώ τον πατέρα μου! Την οικογένεια Τουρατζίδη, τον προπονητή μου ( Sportivo Achilleas Stelios ), την πίστα του Άργους για την φιλοξενία και τους χορηγούς μου:

Ο αθλητής της ΛΕ.ΜΟΤ. ΙΚΑΡΟΣ από την Κω, Ανάργυρος Τσαρνάς #91 αντιμετωπίζωντας έναν μικρό τραυματισμό στο δάχτυλο και με δύο δυνατά σκέλη έφτασε ένα βήμα από το βάθρο της ΜΧ1 ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 4η θέση.
“Ένας μικρός τραυματισμός στο χέρι μερικές μέρες πριν τον αγώνα στο Άργος δεν μου επέτρεψε να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Τις μέρες πριν τον αγώνα κόπηκα στο δάκτυλο του δείκτη και μέσα στα σκέλη δεν μπορούσα να κρατήσω καλά το τιμόνι. Κοιτάζουμε πλέον μπροστά και θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος και πιο δυνατός στον επόμενο κιόλας αγώνα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά στην Χαλκίδα. Είναι μια πίστα που γνωρίζω καλά και ανυπομονώ να τρέξω εκεί.
Ευχαριστώ την πίστα του Άργους για την φιλοξενία και τους χορηγούς μου:

Εμείς από την ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ, ευχόμαστε στον Νίκο και στον Φράνκι καλή ανάρρωση και καλή δύναμη σε όλους τους αθλητές μας να συνεχίσουν στην πορεία τους στο Πρωτάθλημα χωρίς άλλες ατυχίες, αλλά δυναμικά όπως και ξεκίνησαν.

Οι πίνακες των τελικών αποτελεσμάτων για τις κατηγορίες MX1 & MX2

Για την ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ,
Μοσχούλα Χασίλα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments