«Μόνο ο Τράμπ και μια στροφή προς τα δεξιά, θα τερματίσουν τον πόλεμο!»

0
Dodekanisos

«Προς το παρόν, τίποτα δεν προσφέρει καλύτερες πιθανότητες τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία από μια πιθανή στροφή προς τα δεξιά στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με την επανεκλογή του Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας. Ο Σιγιάρτο μίλησε για πρώτη φορά για το Ουκρανικό ζήτημα στην προεκλογική του εκστρατεία, επισημαίνοντας ότι η Ουγγαρία είναι άμεσα αντιμέτωπη με όλες τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες για περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τερματιστεί η σύγκρουση βραχυπρόθεσμα, εν μέρει επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών πάσχει από μια πολεμική ψύχωση, βλέποντας τον πόλεμο ως δικό τους και πιστεύοντας ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται την Ευρώπη και τη δημοκρατία, ενώ δεν είναι έτσι» όπως είπε.

Ο Σιγιάρτο προειδοποίησε ότι «οι δυτικές απαντήσεις κινδυνεύουν με δραστική κλιμάκωση. Για παράδειγμα, οι παραδόσεις όπλων θα επεκτείνουν τη μάχη μόνο σε χρόνο και χώρο, ενώ καμία πλευρά δεν φαίνεται ικανή να υπερνικήσει την άλλη. Τόνισε ότι «δεν υπάρχει λύση στο πεδίο της μάχης, ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια διευθέτηση είναι μέσω της διπλωματίας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα παράγοντας που να μπορεί να αναγκάσει τα αντίπαλα μέρη να διαπραγματευτούν ως αμερόληπτος μεσολαβητής», είπε.

Πρόσθεσε ότι η επανεκλογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την κατάσταση, μαζί με την εκλογή δεξιών κομμάτων υπέρ της ειρήνης στο κοινοβούλιο της ΕΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments