Αρχική Videos Μόλις το 1% των Αμερικανών θεωρεί τη Ρωσία ως “μεγάλο πρόβλημα”

Μόλις το 1% των Αμερικανών θεωρεί τη Ρωσία ως “μεγάλο πρόβλημα”

0

Η Ρωσία δεν είναι το κορυφαίο πρόβλημα για τους Αμερικανούς αλλά πολύ περισσότερο η ίδια η κυβέρνηση της χώρας, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Gallup. Κατά μέσο όρο το 19% των ερωτηθέντων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 βαθμολόγησε την « κυβέρνηση » ως το « πιο σημαντικό πρόβλημα », ακολουθούμενη από τον « πληθωρισμό » (16%) και την «οικονομία » (12%). 

Το ποσοστό των Αμερικανών που θεωρούν τη Ρωσία ως το πρωταρχικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα εκτινάχθηκε από 2% σε 9% από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία, αλλά το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 5% μέχρι τον Απρίλιο. Παρέμεινε στο 1% ή χαμηλότερο τους τελευταίους πέντε μήνες, ακόμη και όταν η Ουάσιγκτον διοχέτευσε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο. 

Οι Αμερικανοί είναι συνολικά λιγότερο ικανοποιημένοι με την κατεύθυνση της χώρας τους από ό,τι ήταν από το 2011, με μόλις το 18% να εκφράζει αισιοδοξία για το πού πηγαίνουν τα πράγματα. Αυτή είναι μόλις η τέταρτη φορά από το 1979 που η εθνική ικανοποίηση πέφτει κάτω από το 20%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments