Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μητσοτάκης: Η «δημοκρατία» και το συρτάρι που τελικά δεν άνοιξε…

Μητσοτάκης: Η «δημοκρατία» και το συρτάρι που τελικά δεν άνοιξε…

0
Φωτογραφία: documentonews.gr
Dodekanisos

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνέντευξη Tύπου που έδωσε την Πέμπτη (12/8) o Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε συνολικά 25 ερωτήσεις δημοσιογράφων. Απάντησε σε όλες με εξαίρεση μία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στην ερώτηση δημοσιογράφου όπου του ζητήθηκε να απαντήσει στο αν θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες μέσω ενός ανασχηματισμού, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να απαντήσει.

Η εφημερίδα «δημοκρατία» αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε απάντηση «όχι γιατί ο συντάκτης της εφημερίδας δεν το ήθελε ή γιατί δεν το ζήτησε ή γιατί δεν είχε ερώτηση να του απευθύνει ή γιατί δεν ήταν εκεί. Αλλά επειδή για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο απέκλεισαν συνειδητά τη «δημοκρατία» από την υποβολή ερώτησης σε συνέντευξη Τύπου. 

Δεν άνοιξε το συρτάρι τελικά…

«Η παραίτησή μου στο συρτάρι του πρωθυπουργού». Αυτό είχε τονίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει την Τρίτη (10/8). Ο μίνι ανασχηματισμός στον οποίο προέβη ο πρωθυπουργός απέδειξε πως δεν άνοιξε το συρτάρι. Οι αλλαγές περιορίστηκαν σε μια εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων μέχρι στιγμής. 

Αναλυτικά η ανάρτηση της εφημερίδας «δημοκρατία»

Απέκλεισαν την ενοχλητική «δημοκρατία»!
 
Είκοσι πέντε ερωτήσεις δέχθηκε χθες ο πρωθυπουργός από ισάριθμα μέσα ενημέρωσης. Αλλά σε αυτά τα 25 δεν ήταν η «δημοκρατία». Όχι γιατί ο συντάκτης της εφημερίδας δεν το ήθελε ή γιατί δεν το ζήτησε ή γιατί δεν είχε ερώτηση να του απευθύνει ή γιατί δεν ήταν εκεί, αλλά επειδή για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο απέκλεισαν συνειδητά τη «δημοκρατία» από την υποβολή ερώτησης σε συνέντευξη Τύπου.
 
Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός της εφημερίδας από την υποβολή ερώτησης στις συνεντεύξεις Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το 2019 και το 2020… Αν μπορούσε, θα μας στερούσε και την είσοδο κάθε φορά στον χώρο των συνεντεύξεων… Δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι μία επαναλαμβανόμενη κίνηση αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική, εκδικητική, ενοχική.
 
Ο πρωθυπουργός δείχνει με τον πλέον άκομψο και αντιδημοκρατικό τρόπο την ενόχλησή του στην κριτική που δέχεται από την εφημερίδα μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μια κίνηση ανασφάλειας και αδυναμίας του πρωθυπουργού. Γιατί έχοντας μάθει να λειτουργεί σε ένα απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο επικοινωνιακό περιβάλλον, που του προσφέρουν απλόχερα τα πιο πολλά και μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει ανασφάλεια κάθε φορά που πρέπει να κινηθεί έξω από αυτό.
 
Νιώθει ανασφάλεια κάθε φορά που δέχεται κριτική για λάθη, παραλείψεις και άστοχες επιλογές. Γιατί προφανώς έχει μάθει να τον αποθεώνουν οι κάθε λογής «yes men». Είναι, επίσης, μια τακτική αδυναμίας να υποστηρίξει τις θέσεις του και τις απόψεις του για οποιοδήποτε θέμα. Η «δημοκρατία» δεν ανήκει σε αυτούς που τον αποθεώνουν. Και κάνει λάθος αν θεωρεί ότι με την εχθρική στάση του μας τιμωρεί… Είναι φανερό ότι ενοχλείται ο κ. Μητσοτάκης όταν η «δημοκρατία» αποκαλύπτει πως παίζει τένις τη μέρα που το κοντέρ των θανάτων από τον κορονοϊό ξεπερνάει τους 10.000.
 
Ενοχλείται από τα δημοσιεύματα και την κριτική της εφημερίδας για την πολιτική του στα εθνικά θέματα, ενοχλείται για την κριτική στον «επιτελικό θίασο» που έχει στήσει στο Μαξίμου και από τόσα άλλα… Μία υπόσχεση και μία δέσμευση: Ας ενοχλείται κι ας μας αποκλείει. Η «δημοκρατία» θα συνεχίσει έτσι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments