Αρχική Videos Μητσοτάκης: “Δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown, καμία επέκταση της υποχρεωτικότητας”

Μητσοτάκης: “Δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown, καμία επέκταση της υποχρεωτικότητας”

1
Dodekanisos

Kατηγορηματικός για μια ακόμα φορά ότι η χώρα μας δεν θα μπει σε γενικό lockdown ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο κ.Μητσοτάκης μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «η πανδημία δεν έχει ξεφύγει» και πρόσθεσε και τα ακόλουθα: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown. Είμαι κατηγορηματικός για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη στιγμή τρεις στους τέσσερις έχουν πράξει το σωστό και θα ήταν άδικο να επιβάλλουμε περιορισμούς με τεράστιο κόστος για να αντιμετωπίσομε πρόβλημα που αφορά σήμερα μία μειοψηφία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ακολουθεί αυτή την τακτική».

Αναφερόμενος στο αν θα υπάρξει επέκταση στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ήταν για μια ακόμα φορά απόλυτος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λέγοντας και τα εξής:
«Καμία άλλη χώρα δεν έχει πάει σε διευρυμένες υποχρεωτικότητες γιατί από ένα σημείο και μετά χτυπάμε σε τείχος αντίδρασης αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα αντοχές στο σύστημα υγείας και είμαι σίγουρος ότι θα τα βγάλουμε πέρα και με αυτό κύμα γιατί όλα τα κύματα φτάνουν κάποια στιγμή στην κορύφωσή τους. Εκτιμώ ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει σήμερα είναι απολύτως επαρκή», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι «τώρα που έχουμε τα εμβόλια δεν θα κλείσουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απάντησε ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας αφού με πέρασε γενεές δεκατέσσερις και με κατηγόρησε για όλα τα στραβά στην πανδημία, έκανε μια πρόταση για την υποχρεωτικότητα του τεστ, του πιστοποιητικού στις εκκλησίες. Οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Με αιχμηρό τρόπο και αρκετά «πυρά» σχολίασαν τα κόμματ…. «Αλαζόνα, αμετανόητο και επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 τον πρωθυπουργό. Για «αρνητή της πραγματικότητας» κάνει λόγο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου» για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία. […]