Αρχική Videos Μητσοτάκης: Απαντήσεις στον Τσίπρα, άστοχη επίκληση στην Γεννηματά

Μητσοτάκης: Απαντήσεις στον Τσίπρα, άστοχη επίκληση στην Γεννηματά

0
Dodekanisos

Απαντήσεις για την πορεία της πανδημίας προσπάθησε να δώσει από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση που του είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο πρώτα κατέφυγε σε πολιτικό unfair με την ασθένεια της Φώφης Γεννηματά και σε δεύτερο βαθμό ουσιαστικά δημιούργησε αντιπολίτευση… στην αντιπολίτευση.

Αρχικά, η αναφορά του πρωθυπουργού στην περιπέτεια υγείας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, προκάλεσε κατάπληξη στην Βουλή. Διότι ο κ. Μητσοτάκης την χρησιμοποίησε, για να αφήσει αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα. Με την έναρξη της ομιλίας του θέλησε (σ.σ. ο Μητσοτάκης), να εκφράσει και από το βήμα της Βουλής τις προσωπικές του ευχές και της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας προς τη Φώφη Γεννηματά. Όμως αυτή του η αναφορά ήταν ακόμα ένα επικοινωνιακό μήνυμα. Ώστε να ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να… σταματήσει να του ασκεί προσωπική κριτική.

Ενδεικτικά τα λόγια του πρωθυπουργού στην έναρξη της ομιλίας του

«Επειδή μερικές φορές αυτές οι ανθρώπινες δοκιμασίες θα πρέπει να μας ευαισθητοποιούν περισσότερο. Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι σε τέτοιες στιγμές όπου εκ των πραγμάτων τέτοιες περιπέτειες μεγάλες μονοπωλούν και δικαιολογημένα την επικαιρότητα. Ίσως είναι μια ευκαιρία να δείξουμε κ. Τσίπρα, περισσότερα αντανακλαστικά καταλλαγής και αλληλοσεβασμού. Να μπορούμε επιτέλους να είμαστε αντίπαλοι χωρίς να είμαστε εχθροί. Χωρίς να προσωποποιούμε όλες τις πολιτικές μας αντιπαραθέσεις. Χωρίς να θεωρούμε, γιατί αυτό κάνετε ουσιαστικά, ότι οτιδήποτε στραβό υπάρχει σε αυτή τη χώρα, υπάρχει προσωπική ευθύνη δική μου. Του πρωθυπουργού δηλαδή».

Πέρασε στην αντεπίθεση 

Μετά από την άνωθεν εισαγωγική παρέμβαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ψεύτικη παρουσίαση της κατάστασης και παραπληροφόρηση και όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, στηρίχθηκε στην γενική εικόνα. Ώστε να μην απαντήσει για τις άσχημες επιδόσεις των τελευταίων εβδομάδων και τους πολλούς θανάτους. Επιπλέον κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για οργανωμένη υπονόμευση της «εθνικής προσπάθειας» από την αρχή της πανδημίας. Ενώ χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη πρωτεργάτη των αντιεμβολιαστών.

«Η εικόνα είναι όντως άσχημη στο επίπεδο θανάτων τον τελευταίο μήνα»

«Τα πραγματικά δεδομένα δεν αφορούν μόνο την φωτογραφία της στιγμής. Αντίθετα αφορούν τη συνολική μας αντιμετώπιση της πανδημίας από τη στιγμή που χτύπησε τη χώρα. Η εικόνα είναι όντως άσχημη στο επίπεδο θανάτων τον τελευταίο μήνα», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. Για να υπογραμμίσει πως: «Τα πραγματικά, αδιάσειστα στοιχεία λένε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι λάθος να μη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα.

Ενώ σε μία προσπάθεια να αντικρούσει τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αυξημένη θνητότητα στη χώρα και εκτός κορονοϊού ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στη Βουλή στοιχεία. Υπαινισσόμενος ότι αυτά (σ.σ. τα στοιχεία) δεν υπάρχουν. 

«Η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το εμβόλιο»

Επέμεινε στο γεγονός ότι σχεδόν όσοι εισέρχονται ως διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαινίχθηκε πως το εμβόλιο δεν είναι η μόνη απάντηση στην πανδημία. «Η πραγματικότητα για την οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία είναι ότι η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το εμβόλιο».

«Δεν θα ξανακλείσουν οικονομία και κοινωνία»

«Χρέος όλων μας παραμένει να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα. Πολύ περισσότερο όταν η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Ενώ για ακόμα μία φορά εξαπέλυσε «πυρά» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον οποίο κατηγόρησε για «φθηνή αντιπολίτευση και μάλιστα με πράξεις που υπονόμευσαν τα μέτρα της πολιτείας και μια ρητορική η οποία δηλητηριάζει την κοινή γνώμη».

Συνεχίζοντας την… αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σοβαρή πρόταση με ρεαλιστικές λύσεις. Ουσιαστικά την επέκρινε ότι επιδίδεται σε μία εκστρατεία υπονόμευσης ενός «μετώπου κοινής λογικής που θα έπρεπε να είναι αρραγές, αλλά ποτέ δεν διαμορφώθηκε». «Η πολιτεία ίσως με λάθη, αλλά πάντα με συνέπεια επιτέλεσε το καθήκον της εδώ και χρόνια. Εμείς υπηρετήσαμε το καθήκον μας εσείς υπηρετήσατε το δικό σας».

Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού ο Πολάκης

Και κάνοντας αναφορά στα εμβόλια και ασκώντας κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, το Νοέμβριο του περασμένου έτους. Μετά μας λέγατε ότι ξεστοκάρονται υπονοώντας ότι κάποια είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα. Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι μπορούν να αντικατασταθούν εμβόλια Ρωσίας ή Κούβας και πως υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς δεν δίνουμε στους πολίτες. Μας ζητούσε να το συνταγογραφήσουμε ο κ. Πολάκης την ώρα που το CDC έλεγε ότι είναι για άλογα και μοσχάρια. Ο κ. Πολάκης υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Και εμβολιάστηκε με το ζόρι όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως γιατρός», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments