Αρχική Uncategorized Μοίρασαν τις αρμοδιότητες του Λιμενικού

Μοίρασαν τις αρμοδιότητες του Λιμενικού

0
logo_news12
Dodekanisos

Η σταδιακή αποστρατιωτικοποίηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και η μετατροπή του σε καθαρά αναπτυξιακό-οικονομικό είναι ο στόχος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, τον οποίο συζήτησε χθες το πρωί σε σύσκεψη που είχε στο μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γ. Διαμαντίδη.
Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η ίδρυση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ. και θα υπάγεται αποκλειστικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, οι αρμοδιότητες των οποίων έχουν αστυνομικό χαρακτήρα, ο Θάλαμος Επιχειρήσεων, καθώς και ο αρχηγός του Σώματος, θα υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Χρ. Παπουτσής θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την ίδρυση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ, εάν χρειαστεί, θα γίνουν και κάποιες τροποποιήσεις στο Π.Δ. 96.
Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων παραμένουν οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, την αλιεία, την κρουαζιέρα, τη λιμενική πολιτική, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει διάλογος για τη νέα δομή του υπουργείου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments