Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Μήπως να αναθεωρήσετε τα πρότυπα που έχετε στη ζωή σας;

Μήπως να αναθεωρήσετε τα πρότυπα που έχετε στη ζωή σας;

0
Εμμανουήλ Καραλής (τέταρτη θέση) και ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις.
Dodekanisos

Την σήμερον ημέρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι λανθασμένα μπορούν να χαρακτηριστούν πρότυπα. Υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά σε εκείνους που ορθώς συγκαταλέγονται στα πρότυπα και εκείνους (βλέπε influencers), που θεωρούν τους εαυτούς τους υποδείγματα.

Αρχικά πρότυπο σημαίνει πρόσωπο του οποίου το παράδειγμα θέλει κάποιος να ακολουθήσει, να μιμηθεί. Ή οτιδήποτε λειτουργεί ως υπόδειγμα που το ακολουθούν άλλοι. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας γράψω κάποιες σκέψεις που μου γεννήθηκαν με αφορμή δύο περιστατικά. Το ένα έχει να κάνει με έναν Έλληνα αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων. Το άλλο με κάποιες δηλώσεις μιας influencer. 

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης είναι Έλληνας ολυμπιονίκης άρσης βαρών. Ο 30χρονος αθλητής συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τερμάτισε στην 11η θέση στο σύνολο. Ωστόσο η τρομερή κατάθεση ψυχής του Ιακωβίδη για τις δυσκολίες που πέρασε, για να βρεθεί εκεί προκάλεσε κύμα συμπόνιας και αγανάκτησης! Για τους λάθος χειρισμούς του κράτους στους αθλητές. Ο Ιακωβίδης δεν είναι ο μόνος που περνάει τέτοιες καταστάσεις. Αλήθειες είπε. Οι οποίες βρίσκονται στο παρασκήνιο και δεν τις γνωρίζουμε εμείς. Πριν λοιπόν τις δηλώσεις του ζήτημα να είχε 800 followers στο instagram. Πλέον έχει πάνω από 210 χιλιάδες. Μην υποτιμάτε την δύναμη των social media. Έλα όμως που εκεί «πατάνε» οι influencers. 

Πριν λίγες μόνο ημέρες μία influencer (πάνω από 700 χιλιάδες followers), πήγε στους Παξούς για φαγητό, αλλά δεν βρήκε ανοικτό εστιατόριο. Καθώς λόγω καύσωνα τα μαγαζιά κλείνουν τις μεσημεριανές ώρες. Όπως οφείλει να κάνει μία σωστή influencer-πρότυπο έγραψε: «Έχω πάθει σοκ εδώ! Όλα τα ταβερνάκια-εστιατόρια κλείνουν το μεσημέρι και ανοίγουν το απόγευμα… Και είναι high season 1 Αυγούστου! Ο κόσμος δεν θέλει να δουλέψει! Μάλλον έχουν πολλά λεφτά οι Παξοί… Τσπ, από ότι καταλάβατε πήγαμε σε ένα από τα μοναδικά που λειτουργούν αυτή την ώρα και φάγαμε».

Πράγματι έτσι πρέπει να είναι. Ο κόσμος δεν θέλει να δουλέψει. Όμως πρέπει να ανεχτεί 45 βαθμούς καύσωνα, για να μην μείνει με το παράπονο η influencer και οι φίλοι της. Η ανάρτησή της προκάλεσε έκρηξη θυμού και έχασε 19(!) χιλιάδες followers. Αυτό είναι βαρύ ας πούμε. Μην μπορώντας να το διανοηθεί προχώρησε σε νέα ανάρτηση-απάντηση. Προσωπικά δεν με έπεισε, ούτε με συγκίνησε. 

Που θέλω να καταλήξω; Έχω πει ουκ ολίγες φορές πως πρέπει να έχουμε πρότυπα στην ζωή μας. Όμορφα πρότυπα που να μας εμπνέουν. Για κάθε νικητή του Survivor και οποιονδήποτε παίκτη ριάλιτι και influencer, ευτυχώς υπάρχουν οι Θοδωρής Ιακωβίδης, Στέφανος Ντούσκος, Λευτέρης Πετρούνιας, Εμμανουήλ Καραλής, Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Άρμαντ Ντουπλάντις, Μάικλ Φελπς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ρότζερ Φέντερερ, Λιονέλ Μέσι και πάει λέγοντας. Μιλήστε μου ξανά για πρότυπα…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments