Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μήπως η πανδημία κατήργησε το «αγαπάτε αλλήλους»;

Μήπως η πανδημία κατήργησε το «αγαπάτε αλλήλους»;

0
Dodekanisos

Ο χριστιανισμός ήταν η επαναστατική θρησκεία που μίλησε για την Αγάπη. Μια αγάπη απέραντη χωρίς δεσμεύσεις  και περιορισμούς. Μια αγάπη που δεν παραδίδεται , δεν ασχημονεί, δεν κατηγορεί, αλλά είναι γνήσια καθώς απευθύνεται σε όλους. Ποιος δε θυμάται το «Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρτῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς
(Ματθ. 5,44  / Εγώ όμως σας λέγω, αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε αυτούς, οι οποίοι σας καταρώνται, ευεργετείτε αυτούς, οι οποίοι σας μισούν, και προσεύχεσθε δι’ εκείνους, οι οποίοι σας υβρίζουν και σας συκοφαντούν και σας καταδιώκουν αδίκως).

Επομένως, ήρθε η ώρα το ποίμνιο να προσευχηθεί για τον  Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, που ταύτισε σε ένα παραλήρημά του τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν  με τους Ναζί. Ναι, με τους Ναζί, που ως γνωστόν διενεργούσαν πειράματα χωρίς τη συναίνεση των ατόμων και οδηγούσαν σε ευθανασία άτομα με ειδικές ικανότητες. Τι πιο παράλογο και πιο… χριστιανικό!(Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Ταύτισε τους ανεμβολίαστους με τους Ναζί (ΒΙΝΤΕΟ) – WeeklyNews).

Πρέπει να προσεύχεται και για τον Μητροπολίτη Δωδώνης που χαρακτήρισε τους ιερείς που δεν εμβολιάζονται «ψεκασμένους»( Μητροπολίτης Δωδώνης: “Ψεκασμένοι” οι ανεμβολίαστοι ιερείς (enikos.gr)) και απαξίωσε έξω από το Υπουργείο Υγεία τους απεργούς πείνας , τονίζοντας την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού. Έτσι, για να τελειώνουμε!((896) ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ… – YouTube)

Δεν πρέπει να αφήσουν οι Χριστιανοί εκτός της προσευχής τους και τονΜητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ  που δήλωσε ότι “Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία του γιατί δεν αγαπούν τον άνθρωπο, δεν αγαπούν το συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους”(Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τους αντιεμβολιαστές ιερείς:… | Ελλάδα Ειδήσεις (thetoc.gr)). Δηλαδή ένα εμβόλιο καθορίζει το μέγεθός την αγάπης μας ποσοτικά απέναντι στον Θεό και στον συνάνθρωπό μας; Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη διδασκαλία του Ιησού ότι η αγάπη δεν έχει όρια και δεν μετριέται με την ύλη αλλά με τη θυσία και την αλήθεια;

Το ίδιο ισχύει και για τονΣεβασμιώτατο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο,    που προχωρώντας τον συλλογισμό του Πειραιώς τόνιζε ότι «θα οφείλουν μια απολογία ψυχής, όσοι με την εγωιστική στάση τους θα προκαλούν πόνο και θάνατο στους συμπολίτες μας»(Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: «Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος» (romfea.gr)). Φαντάζομαι  ότι αυτήν την απολογία ψυχής θα την οφείλουν  και οι «πεισματάρηδες» που πέταξαν στο δρόμο 7500 οικογένειες προκαλώντας τους ανείπωτο πόνο και οδηγώντας τους στον αργό θάνατο της εξαθλίωσης και της πείνας!

Τελικά μάλλον ο χριστιανός πρέπει από το πρωί που ξυπνάει να προσεύχεται για τους δεσποτάδες, που φορούν τα μαύρα γυαλιά ηλίου τους και σαν  μεγαλομέτοχοι πολυεθνικής κόβουν βόλτες στα Υπουργεία. Πρέπει να προσεύχονται για αυτούς που ξέχασαν ποιος είναι ο «εργοδότης» τους και ποιον υπηρετούν. Πρέπει να προσεύχονται για όσους προσπαθούν να υποβιβάσουν το Αυτεξούσιο και να το υποτάξουν σε άνομα συμφέροντα και ανώφελες για τον άνθρωπο πρακτικές.

Όμως, ο συνειδητοποιημένος χριστιανός γνωρίζει ότι η ίδια η πίστη του είναι αυτή που τον κρατάει ελεύθερο. Γιατί από την πρώτη στιγμή του δόθηκε η δυνατότητα επιλογής σε όλα. Ακόμα και στο  να πιστέψει. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να υποχωρήσει μπροστά στη βάναυση παραβίαση της ελεύθερης βούλησής του από τις παράνομες και ανήθικες υποχρεωτικότητες ιατρικών πράξεων. Δεν μπορεί να ανεχτεί να εκμηδενίζεται η αξιοπρέπειά του στο όνομα της Επιστήμης ή της Θρησκείας (της κίβδηλης, βέβαια!). Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα της Επιστήμης και του Χριστού!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments