Αρχική Videos Μήνυση στην ΕΕ με φόντα τα μηνύματα Von Der Leyen – Bourla!

Μήνυση στην ΕΕ με φόντα τα μηνύματα Von Der Leyen – Bourla!

0

Οι New York Times οδηγούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο δικαστήριο για την αποτυχία του εκτελεστικού οργάνου να δημοσιοποιήσει μηνύματα κειμένου μεταξύ της προέδρου της Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Albert Bourla, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico.

Η εφημερίδα θα αντιμετωπίσει τους δικηγόρους της ΕΕ στο ανώτατο δικαστήριο του μπλοκ, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή αντιμετωπίζει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα, τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για τις συμφωνίες του μπλοκ για την αγορά δόσεων COVID-19 αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκε στο δημόσιο μητρώο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τη Δευτέρα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο POLITICO.

Η μήνυση ακολουθεί έρευνα του Ιανουαρίου 2022 από την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Emily O’Reilly, η οποία εντόπισε κακοδιοίκηση στις προσπάθειες της Επιτροπής να ανακτήσει αρχικά τα γραπτά μηνύματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments