Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μήνυμα για τους Τούρκους η παρουσία Παυλόπουλου στη Ρόδο

Μήνυμα για τους Τούρκους η παρουσία Παυλόπουλου στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων η άφιξη του

Αδιανόητες -σε επίπεδο διεθνούς δικαίου- είναι οι αναφορές σε γκρίζες ζώνες, όπως τόνισε από τη Ρόδο , όπου βρέθηκε χθες , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα το πρωί μετέβη στην Κάλυμνο, όπου και παραβρέθηκε στην καθιερωμένη παρέλαση. Η παρουσία του κ. Παυλόπουλου στο νησί μας την δεδομένη χρονική στιγμή δεν ήταν καθόλου τυχαία, λίγες μάλιστα ημέρες μετά την επίσκεψη του στην Ορεστιάδα, όπου απευθυνόμενος προς την τουρκική ηγεσία, προέβη σε ανάλογες δηλώσεις.

Ο κ Παυλόπουλος χαρακτήρισε αυτονόητο το δικαίωμα της Ελλάδας να εξοπλίζει αμυντικά τα νησιά της, με κάθε μέσο, μετά τα γεγονότα της Κύπρου και την συνεχώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ απέρριψε- για τους ίδιους λόγους – τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Με πτήσεις f16 απάντησαν οι Τούρκοι
Την ίδια ώρα και κατά την διάρκεια του ταξιδιού του Προέδρου της Δημοκρατίας, χθες το μεσημέρι ,οι γείτονες μας, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πρωτοφανή προκλητικότητα,έστειλαν έναν σχηματισμό μαχητικών f16, τα οποία παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο πάνω από τη Ρόδο, ενώ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτιστήκαν άμεσα από τους πιλότους μας, που σχεδόν καθημερινά, προβαίνουν σε αναχαιτίσεις ακόμη και εμπλοκές.

Ρεπορτάζ: Μίκα Βασιλάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments