Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Μηνιαία επικοινωνία με τους γονείς καθιερώνει το ΑΣ Αρένα

Μηνιαία επικοινωνία με τους γονείς καθιερώνει το ΑΣ Αρένα

0
Dodekanisos

Το Δ.Σ του Α.Σ. ΑΡΕΝΑ στο πλαίσιο της νέας δράσης που καθιερώνει για τη μηνιαία επικοινωνία με τους γονείς των παιδιών της Ακαδημίας και το ευρύτερο αθλητικό κοινό της τοπικής κοινωνίας, επισημαίνει τα παρακάτω:
1. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια λειτουργίας έχει αποδειχτεί:

α. Πόσο κοντά βρισκόμαστε τόσο στους μικρούς αθλητές μας, στην ποιο τρυφερή ηλικία τους, όσο και στις οικογένειές τους όταν αυτό απαιτείται και επιτρέπεται. Αναλαμβάνουμε παράλληλα με τα προπονητικά-αθλητικά μας καθήκοντα και αυτά του παιδαγωγού που μας αναλογούν, προκειμένου να αποδώσουμε στην κοινωνία άριστους το δυνατόν χαρακτήρες παράλληλα με αξιοσέβαστους αθλητές.

β. Δε σταθήκαμε εμπόδιο στην εξέλιξη κανενός αθλητή μας, συμβουλέψαμε / ενημερώσαμε παιδιά και γονείς και δεχθήκαμε τις αποφάσεις τους, εξετάζοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Παραχωρήσαμε αθλητές μας σε Σωματεία εντός και εκτός νησιού πάντα σύμφωνα με τη θέληση τους και χωρίς καμία οικονομική απαίτηση. Οι μικροί μας φίλοι που απομακρύνθηκαν από το νησί, δεν μας ξεχνούν, πάντα βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί μας, κατάσταση που μας χαροποιεί και μας γεμίζει δύναμη για τη συνέχεια.

γ. Στα χρόνια λειτουργίας μας, οποιοδήποτε τμήμα της Ακαδημίας μας, συμπεριλαμβανομένων και των προπονητών της, δεν έγινε μέχρι τώρα αρνητικός παράγοντας έκβασης ενός αγώνα. Μάθαμε στα παιδιά να σέβονται τους αντιπάλους τους στο γήπεδο, τις αποφάσεις των διαιτητών και ευγενή ανταγωνισμό να φεύγουν νικητές ή χαμένοι, με το κεφάλι ψηλά και χαμόγελο. Γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει ένα παιχνίδι, αυτό διδάσκουμε και κάνουμε πράξη. «Νιώθουν τη χαρά της άθλησης και της νίκης, χωρίς το άγχος της αποτυχίας».

δ. Σε επίπεδο σχέσεων με λοιπά Σωματεία και Ακαδημίες, τηρούμε πλήρως τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. του 2017, χωρίς να επιτρέπουμε παρέκκλιση σε κανέναν εμπλεκόμενο με την Ακαδημία μας. Προσπαθούμε να κάνουμε πεποίθηση σε κάθε νέο αθλητή μας, την ευγένεια, το σεβασμός σε κανόνες , το σεβασμός στους προπονητές, συναθλητές του και αντιπάλους.

2. Στον αντίποδα των παραπάνω των οποίων είμαστε πρεσβευτές και «φανατικοί» υποστηρικτές, έχουμε καταγράψει οχλήσεις, ορισμένες μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, μικρών αθλητών μας και γονέων τους που έχουν σκοπό τη δημιουργία συλλογής μικρών ποδοσφαιριστών και μάλιστα σε περίοδο που έχουν δηλωθεί συμμετοχές σε τοπικά πρωταθλήματα από όλα τα τμήματα της Ακαδημίας μας.

3. Επιπλέον αποτελεί αντιδεοντολογική συμπεριφορά από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή και προπονητή να πραγματοποιούνται προπονήσεις με άλλη ομάδα από αυτή που ανήκει ο ποδοσφαιριστής, αρχόμενης της αγωνιστικής περιόδου. Ο οποιοσδήποτε προπονητής πρέπει να κινήσει τη προβλεπόμενη διαδικασία και όχι να ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές. Τα παιδιά καταλογίζουν εύκολα ευθύνες και δύσκολα αναλαμβάνουν τις δικές τους. Είμασταν και εμείς παιδιά. Το δύσκολο είναι να τους μάθουμε το προβλεπόμενο και όχι να τα σπρώχνουμε σε πρακτικές που δεν στολίζουν το άθλημα.

4. Τέλος γνωστοποιούμε στα μέλη μας, ότι η κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή που επιθυμεί την απομάκρυνση του από την Ακαδημία μας, θα εξετάζεται ξεχωριστά ιδιαίτερα μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου πρωτίστως με γνώμονα το συμφέρον της Ακαδημίας μας και του αθλητή μας και όχι τα θέλω οποιοδήποτε άλλου Σωματείου.

5. Το Α.Σ. ΑΡΕΝΑ ΔΕΝ θα αποτελέσει τροχοπέδη στο «θέλω» και την εξέλιξη κανενός παιδιού, στο σωστό χρόνο και με τη προβλεπόμενη διαδικασία. Αντίθετα θα συνδράμει για το καλύτερο μέλλον του.

6. Ευχαριστούμε τα μέλη της Ακαδημίας μας για την εμπιστοσύνη που μας έχουν επιδείξει, το φίλαθλο κόσμο του νησιού μας και ευχόμαστε σε όλους καλή αγωνιστική σεζόν και κάθε επιτυχία στην επίτευξη των στόχων Σωματείων, Ακαδημιών, μικρών μεγάλων ποδοσφαιριστών και κάθε οργανωτικά εμπλεκόμενου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments