Αρχική Videos “Μην ανησυχείτε, το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης είναι ανθεκτικό!”

“Μην ανησυχείτε, το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης είναι ανθεκτικό!”

0

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής της ΕΕ ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης είναι «σταθερό». Οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης συναντήθηκαν με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, για να συζητήσουν τις πιθανές συνέπειες από την κατάρρευση πολλών μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ και την Ελβετία.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των χρηματοπιστωτικών αγορών, ο Scholz είπε ότι η ΕΕ έπαιρνε τις σωστές αποφάσεις εδώ και χρόνια επιβάλλοντας σαφείς κανόνες. «Απέδωσε ότι είχαμε αυστηρούς κανόνες και κανονισμούς τα προηγούμενα χρόνια, το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό στην Ευρώπη», είπε.

Ο Scholz είπε ότι ήταν κοινό καθήκον των κρατών μελών του μπλοκ να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό. O καγκελάριος είπε επίσης ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, τον μεγαλύτερο δανειστή της Γερμανίας. “Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει και οργανώσει τον τρόπο που λειτουργεί. Είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”, είπε. Οι δηλώσεις του Scholz έγιναν καθώς οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν έως και 14% την Παρασκευή 24 Mαρτίου.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ Λαγκάρντετ είπε στους ηγέτες της ΕΕ ότι το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης είναι «ανθεκτικό». «Ο τραπεζικός τομέας της ζώνης του ευρώ είναι ανθεκτικός επειδή έχει ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας», δήλωσε αξιωματούχος επικαλούμενος τη Λαγκάρντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse. Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Paschal Donohoe δήλωσε ότι «είχε εμπιστοσύνη στη ρευστότητα και την ανθεκτικότητα που έχει δημιουργήσει το τραπεζικό σύστημα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments