Αρχική Videos “Μην ακούτε τις ανοησίες των πολιτικών που θέλουν να σας τρομάξουν”

“Μην ακούτε τις ανοησίες των πολιτικών που θέλουν να σας τρομάξουν”

0

Αντίθετα με το τι κάνουν άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, η Φλόριντα δεν θα μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ευλογιάς των πιθήκων. Είναι κάτι που ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κυβερνήτης Ron DeSantis. Αν και η Πολιτεία  έχει επί του παρόντος περισσότερα από 500 αναφερόμενα κρούσματα, ο DeSantis είπε ότι δεν πιστεύει ότι η έκδοση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία είναι απαραίτητη, ούτε πιστεύει ότι οι κάτοικοι της Φλόριντα πρέπει να φοβούνται την ασθένεια. Πρέπει να αντιμετωπιστεί λογικά και όχι για πολιτικό όφελος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο DeSantis.

Χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής: «Όποιος από τους πολιτικούς προσπαθεί να σας τρομάξει, μην ακούτε τις ανοησίες τους. Οτιδήποτε αντιμετωπίζουμε από δημόσια σκοπιά, δεν φοβόμαστε. Θα στηριχθούμε σε γεγονότα. Τα κράτη που κηρύσσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα κάνουν τελικά κατάχρηση αυτών των εξουσιών για να περιορίσουν την ελευθερία σας».

Ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα Τζο Λαντάπο, ο οποίος ήταν μαζί με τον κυβερνήτη, είπε ότι η «αποτελεσματικότητα» του εμβολίου που χορηγήθηκε ως προστασία από την ευλογιά των πιθήκων «παραμένει αβέβαιη». «Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολύ λίγα δεδομένα για αυτό το εμβόλιο», είπε. «Πρέπει να μάθουμε περισσότερα και πρέπει να πάρουμε ορθολογικές αποφάσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι έως τώρα, η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και το Ιλινόις έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενώ τον Ιούλιο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία με περισσότερα από 25.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων να έχουν αναφερθεί σε τουλάχιστον 78 χώρες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments