«Μην αγγίζετε τα παιδιά, καθοδηγούμαστε από παραδοσιακές αξίες»

0
Dodekanisos

Η Ρωσία είναι στην πραγματικότητα ανεκτική με άτομα με μη παραδοσιακούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς, εφόσον δεν στοχεύουν παιδιά ή δεν επιδεικνύουν τις προτιμήσεις τους, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος έκανε τις παρατηρήσεις ενώ απευθύνθηκε σε επισκέπτες στο φόρουμ «Δυνατές ιδέες για μια νέα εποχή», μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από την υποστηριζόμενη από το κράτος Υπηρεσία Στρατηγικών Πρωτοβουλιών της Ρωσίας.

«Είμαστε αρκετά ανεκτικοί με άτομα με μη παραδοσιακούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Απλώς δεν το καμαρώνουμε και δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό να το καμαρώνουμε. Αφήστε τον καθένα να ζήσει –οι μεγάλοι– όπως θέλει. Κανείς δεν τους περιορίζει σε τίποτα», δήλωσε ο Πούτιν, εξηγώντας ότι, βασικά, υπάρχουν μόνο λίγοι κανόνες που περιορίζουν την LGBTQ κοινότητα στη χώρα.

 Όσο για τα παιδιά, έχω ήδη πει πολλές φορές: «Μην αγγίζετε τα παιδιά». Αυτό είναι. Αυτό είναι το πρώτο. Και το δεύτερο είναι ότι είμαστε, πρώτα και κύρια, ένα κράτος που καθοδηγείται από παραδοσιακές αξίες.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει σταδιακά αυστηροποιήσει τη νομοθεσία της. Η απαγόρευση ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, όταν νέα νομοθεσία εισήγαγε μεγάλα πρόστιμα σε όποιον κριθεί ένοχος για προώθηση «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων», παιδεραστίας και τρανσέξουαλ μεταξύ ανηλίκων και ενηλίκων.

Στα τέλη του περασμένου έτους, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας κήρυξε εκτός νόμου το «διεθνές δημόσιο κίνημα LGBT», χαρακτηρίζοντάς το ως εξτρεμιστικό. Η απαγόρευση προήλθε από μήνυση που κατατέθηκε από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments