Αρχική Αθλητικά νέα Μιλώντας και άλλο λίγο για …αναδιάρθρωση…

Μιλώντας και άλλο λίγο για …αναδιάρθρωση…

0
Image by Lorenzo Cafaro from Pixabay
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

To θέμα της επικείμενης αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι φανερό πως θα εξακολουθεί να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα. Αν και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο, εντούτοις όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον θα χρειαστεί να «φάμε» και τον Ιούνιο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ληφθεί οριστική απόφαση. Μέχρι τότε έχουμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλά και διάφορα ακόμα σχετικά με το νέο μοντέλο διάρθρωσης των κατηγοριών στην Ελλάδα.

Όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο των Τρικάλων τον κ. Ηλία Αϊβάζογλου ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί διατρανώνει την αντίθεση του ως προς το σχέδιο που προωθούν οι ομάδες της Football League καθώς και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής που όπως είναι ήδη γνωστό κάνει λόγο για τη δημιουργίας μιας νέας Β’ Εθνικής η οποία θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους. Βέβαια για να λέμε και …του στραβού το δίκιο, δεν φταίει ο κ. Αιβάζογλου αλλά αυτοί που κάθε λίγο και λιγάκι του δίνουν το βήμα και τον βάζουν στο …τρυπάκι.

Είναι κάτι όμως που μάλλον έχει ξεπεράσει ορισμένα όρια και πλέον προκαλεί μεγάλη δυσφορία σε διάφορους ποδοσφαιρικούς κύκλους. Εντάξει, ο άνθρωπος μας είπε μια φορά την άποψη του, έριξε και τις …μπηχτές τους προς τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής που δεν μπορεί λέει να εξισώνονται με τις ομάδες που ανήκουν δυο κατηγορίες πιο πάνω και αυτό ήταν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει αυτό που θέλει και να το εκφράζει μάλιστα μια φορά. Από εκεί και πέρα όμως, εκτός του ότι καταντάει κουραστικό, δημιουργεί και αρνητικές εντυπώσεις διότι ο κάθε πρόεδρος ΠΑΕ εκπροσωπεί και τις υπόλοιπες που συμμετέχουν στην κατηγορία.

Και από τη στιγμή που υπάρχει Λίγκα η οποία συνεδριάζει και κάνει τηλεδιασκέψεις συλλογικά, είναι λίγο υποτιμητικό κάποιος να προσπαθεί με τόση θέρμη να μας πείσει για τα δικά του πιστεύω. Σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε και κάτι ακόμα. Δεν συμφέρει, λέει, τις ομάδες ένα πρωτάθλημα Β’ Εθνικής σε δυο ομίλους. Δηλαδή τις συμφέρει η τραγική κατάσταση με τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες που ζήσαμε τη φετινή αγωνιστική περίοδο; Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που να λέει πως το φετινό πείραμα της Super League2 ήταν επιτυχημένο και να του άρεσε;

Ρητορικά τα ερωτήματα όπως αντιλαμβάνεστε διότι οι συγκεκριμένες απαντήσεις είναι πολύ εύκολες και τις ξέρετε όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη. Η πρόταση που έχουν κάνει οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής είναι η μοναδική εμπεριστατωμένη και αναλυτικότατη πρόταση που υπάρχει αυτή τη φορά όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης. Είναι μια πρόταση που περιλαμβάνει τα πάντα και που κέντρισε το ενδιαφέρον και του ίδιου του Υπουργού κ. Γεραπετρίτη που προφανώς είδε πως εμπεριέχει ένα μοντέλο διάρθρωσης που «κουμπώνει» με την Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Είναι μια πρόταση που πρέπει να αξιολογηθεί σωστά από όλους τους φορείς πριν παρθεί η οριστική απόφαση. Και εν πάση περιπτώσει, στο ερώτημα για το πώς γίνεται να εξισώνεται μια ομάδα της Γ’ Εθνικής που ανεβαίνει στη Football League με μια ομάδα που παρέμεινε ή ανεβαίνει στη Super League 2 (με τις υπάρχουσες συνθήκες), η απάντηση είναι επίσης πολύ εύκολη. Με την ίδια λογική που έγιναν πολλές φορές κατά το παρελθόν αυτού του τύπου οι «παρατυπίες», δεν θα μας «χάλαγε» (τους υγιώς σκεπτόμενους) να υποστούμε άλλη μια αν είναι για να δοθεί μια πραγματική βοήθεια στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο προκειμένου να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments