Αρχική Επικαιρότητα Mickoski: Δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσω το “Βόρεια Μακεδονία”

Mickoski: Δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσω το “Βόρεια Μακεδονία”

0
Ο Hristijan Mickoski / greekreporter.com
Dodekanisos

Προκλητικός εμφανίστηκε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στα ΣΚΟΠΙΑ, του δεξιού VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, τον Sitel.

Ειδικότερα, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα της χώρας (Βόρεια Μακεδονία), παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει, όπως είπε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πραγματικότητα, την οποία δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει.

«Δεν μπορείτε να περιμένετε από εμένα να επαναλαμβάνω σαν τον Zoran Zaev τον προσδιορισμό (σ.σ. Βόρεια). Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Όμως, τη συμφωνία των Πρεσπών, που φέρνει μαζί της μια συγκεκριμένη πραγματικότητα στη Μακεδονία – είμαστε μέρος αυτής της Βουλής, συμμετέχουμε σε εκλογές στη χώρα, είμαστε μέρος μίας πραγματικότητας την οποία δυστυχώς υιοθέτησε ο Zoran Zaev – δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε υποκριτές και να λέμε ότι δεν είναι πραγματικότητα», ανέφερε ο Hristijan Mickoski.

Οι δηλώσεις αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ΣΚΟΠΙΑ καταγράφονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν ότι εξασφάλισαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνησης του Zoran Zaev, η οποία, όπως υποστηρίζουν, πλέον έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Ο Mickoski έδωσε «διορία» στον πρωθυπουργό Zaev να υποβάλει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας την παραίτησή του. Ενώ πρόσθεσε ότι εάν αυτό δεν συμβεί θα καταθέσει στο κοινοβούλιο, πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments