Αρχική Εκτός συνόρων Μια ζώνη ασφαλείας άλλαξε την ζωή του Νικ Τσαρούλα

Μια ζώνη ασφαλείας άλλαξε την ζωή του Νικ Τσαρούλα

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Το κύπελλο Αγγλίας είναι έτσι δομημένο που σε κάθε γύρο του παραμονεύει στην γωνία και μία έκπληξη. Έτσι και η μικρούλα Κρόουλι (αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας), πανηγύρισε τεράστια πρόκριση εις βάρος της «Πρεμιερλιγκάτης» Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα για τον τρίτο γύρο του FACup (3-0).

Η αναμέτρηση όμως αυτή είχε και ελληνικό «άρωμα», καθώς το τρίτο γκολ πέτυχε ο Νικ Τσαρούλα. Ο 21χρονος αριστερός μπακ είναι γεννημένος στο Μπρίστολ της Αγγλίας, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κύπρο. Επίσης είναι διεθνής με την Κ-21 της Κύπρου.
Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης θα μπορούσε να μην μας είχε απασχολήσει ποτέ. Αυτό γιατί τον Ιούλιο του 2017 υπέστη έξω από το προπονητικό κέντρο της Τότεναμ τροχαίο ατύχημα και έζησε από θαύμα. «Συγκρούστηκα με όχημα που ήταν τρεις φορές πιο ογκώδες από το δικό μου.
Ο γιατρός είχε πει ότι αν δεν φορούσα ζώνη σίγουρα θα είχα πεθάνει.Η ζώνη προκάλεσε ένα σημαντικό πρόβλημα στο στομάχι μου, αλλά έζησα. Δεν είχα ταχύτητα γιατί ήμουν σε κυκλική και με χτύπησαν. Για 10 μήνες όλοι προσπαθούσαν να βρουν πως θα κατάφερνα να ξεπεράσω τους πόνους και δεν μπορούσαν. Είχα μείνει παντελώς εκτός ποδοσφαίρου. Αν δεν είχα πάει αμέσως στο νοσοκομείο να μου δώσουν αντιβιοτικά, τότε θα γινόταν μαύρο το πόδι μου και τα πράγματα δεν θα ήταν καθόλου καλά. Και κάπου εκεί η Τότεναμ αποφάσισε ότι δεν ήθελε να με κρατήσει στις ακαδημίες της και μου έλυσε το συμβόλαιο», είχε χαρακτηριστικά δηλώσει.

Να σημειωθεί πως αποτελεί προϊόν τον ακαδημιών της Τότεναμ στην οποία εντάχθηκε όταν ήταν 12 ετών και έμεινε μέχρι τα 18 (2011-2018).  Τότε ήταν που σκέφτηκε να τα παρατήσει. Ωστόσο δεν το έκανε. Το 2019 υπέγραψε ως ελεύθερος συμβόλαιο για έναν χρόνο (με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα έναν) με την Β’ ομάδα της Μπρέντφορντ (31 συμμετοχές).
Στις 10 Οκτωβρίου του 2020 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Κρόουλι και έκανε ντεμπούτο στις 1 Δεκεμβρίου, στην εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Κόλτσεστερ. Έπειτα από επτά εμφανίσεις πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του. Ένα απίστευτο τέρμα-πρόκριση απέναντι στην Λιντς, το οποίο τον έκανε θέμα συζήτησης σε όλη την Αγγλία και όχι μόνο.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments