Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Μια σημαντική εμπειρία για την Τελχινίδα

Μια σημαντική εμπειρία για την Τελχινίδα

0
Dodekanisos

Ένα τετραήμερο γεμάτο βόλεϊ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι νεάνιδες της Τελχινίδας στα γήπεδα της Αττικής από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου.

Απολογισμός: ένα τρόπαιο, συμμετοχή σε τέσσερεις δυνατούς αγώνες νεανίδων, παρακολούθηση 3 αγώνων της προημιτελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος αλλά και του ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών ανάμεσα στο Ολυμπιακό και τον ΑΟ Θήρας.

Πρωταθλήτριες Αιγαίου

Οι αθλήτριες της Τελχινίδας για 2η συνεχόμενη φορά στέφτηκαν Πρωταθλήτριες Ζ΄ Περιφέρειας αφού στον τελικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο Μοσχάτο νίκησαν με 3-0 σετ τον Νηρέα Χίου. Ταυτόχρονα πήραν και το εισιτήριο για την προημιτελική φάση (16 ομάδες) του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20.

Στο κλειστό γήπεδο του Μοσχάτου οι νεαρές ροδίτισσες βρήκαν απέναντί τους μια πολύ καλή ομάδα με αξιόλογες μονάδες. Στο 1ο σετ οι δύο ομάδες κράτησαν με επιτυχία το side out και πήγαιναν μαζί στο σκορ έως και το 18-18. Στο σημείο αυτό οι πρωταθλήτριες Χίου ξέφυγαν αρχικά με 18-20 και στη συνέχεα με 19-21. Η Τελχινίδα αντέδρασε και με μία επίθεση της Κακλαμάνου από την πίσω ζώνη μείωσε σε 20-21. Ακολούθησε το 21-21 μετά από επίθεση στο φιλέ του Νηρέα. Ο άσος της Τερζίου έκανε το 22-21 αλλά η Σκαπέλου με μπλοκ άουτ ισοφάρισε σε 22-22. Η δυνατή επίθεση της Ζωγράφη σε λάθος επιστροφή των αντιπάλων έδωσε προβάδισμα στην Τελχινίδα (23-22) αλλά η ολιγωρία της ροδίτικης άμυνας σε πλασέ των αντιπάλων και η κακή υποδοχή της Τερζίου ανέτρεψαν το σκορ σε 23-24 για τον Νηρέα.

Οι ροδίτισσες όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισαν σε μια φάση διαρκείας με πλασέ της Κακλαμάνου. Στη συνέχεια έκαναν το 25-24 με μπλοκ της Γεωργά σε άσχημη υποδοχή στο δύσκολο σερβίς της Σουσάρι και πήραν τελικά το σετ μετά από άουτ επίθεση των αντιπάλων.

Στο επόμενο σετ η ροδίτικη ομάδα με όπλο το σερβίς αποδιοργάνωσε την αντίπαλη υποδοχή, επικράτησε σε όλους τους τομείς και δε δυσκολεύτηκε να κάνει με 25-13 το 2-0 στα σετ.

Το 3ο σετ θύμισε σε πολλά την εξέλιξη του 1ου με τη διαφορά όμως ότι μετά το 18-18 η Τελχινίδα ήταν αυτή που προηγήθηκε, αρχικά με 21-18 και στη συνέχεια με 24-20.

Η λάθος άμυνα της Τερζίου έδωσε την ευκαιρία στις Χιώτισσες να μειώσουν σε 24-21. Στην τελευταία φάση η Τελχινίδα με δυνατές επιθέσεις έβαλε δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα που ‘περνούσε απλά την μπάλα’ ώσπου το μπλοκ άουτ που πήρε η Κακλαμάνου έγραψε το 25-21 και το 3-0 σετ για την πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου.

Την απονομή των μεταλλίων στις φιναλίστ έκανε ο προπονητής της Εθνικής Κορασίδων κ. Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος ενώ το κύπελλο στην πρωταθλήτρια έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) κ. Νεκτάριος Χαλβατζής.

ΡΣΦΠ Τελχινίς-ΑΣ Νηρέας Χίου 3-0 σετ σε 81΄(26-24 σε 30΄,25-13 σε 24΄και 25-21 σε 17΄)

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς, Βασίλης Προδρομίδης) Κατερίνα Γεωργά, Σταματίνα Γκιζέττη, Ραφαέλα Ζωγράφη, Ειρήνη Κακλαμάνου, Σταυρούλα Καλιόζη, Ραφαηλία Κουφομανώλη, Ελένη Μαστόρου, Πάολα Σουσάρι και Αριέτα Τερζίου.

Νηρέας: (Φραγγούλης Κυλαδίτης) Σκαπέλου, Μαραθοκαμπίτου, Κολεντρεκάι, Μπότσι, Χοντζάλλαρη, Σαμπανάλλαρι, Φραγκομίχαλου (λ), Μαρατσου, Τσιαφιτσα, Σ. Σαρρή, Μ. Σαρρή και Αντωνιάδη.

Άριστη η διαιτησία των Βασίλη Νικάκη, Θωμά Παπαθανασίου και Ρίτσαρντ Άλλαν.

Προημητελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων (Κ20) – Γ΄ όμιλος

Η Τελχινίδα ως πρωταθλήτρια Ζ΄ Περιφέρειας προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων (Κ20).

Στον Γ΄ όμιλο στον οποίο η κλήρωση ‘έστειλε’ τη ροδίτικη ομάδα συμμετείχαν ακόμη ο Απόλλων Πάτρας (πρωταθλήτρια Πελοποννήσου), ο Ολυμπιακός ΣΦΠ (2η θέση στην ΕΣΠΕΔΑ – Πειραιά και Δυτ. Αττική) και η ομάδα του Μαρκόπουλου (πρωταθλήτρια ΕΣΠΑΑΑ-Αθηνών και Ανατολικής Αττικής).

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από 5-7 Μαρτίου στο Μαρκόπουλο με την Τελχινίδα να σημειώνει 3 ήττες. Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος όμιλος για τις νεαρές ροδίτισσες με πολύ δυνατές ομάδες. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες του ομίλου που πέρασαν στην επόμενη φάση, το Μαρκόπουλο και ο Απόλλωνας Πάτρας, είναι αυτές που τελικά προκρίθηκαν από τη νότια Ελλάδα στο Final-4 του πανελλήνιου πρωταθλήματος αφού νίκησαν την Κυριακή (8/3) στις χιαστή αναμετρήσεις τις δύο πρώτες ομάδες του Δ΄ ομίλου.

Αποτελέσματα Γ’ όμιλου – Βαθμολογία

Πέμπτη 5 Μαρτίου

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Μαρκοπούλου 0-3 (16-25, 19-25, 16-25)

Ρ.Σ.Φ.Π. Τελχινίς – Α.Σ.Π. Απόλλων 0-3 (14-25, 11-25, 18-25)

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Ρ.Σ.Φ.Π. Τελχινίς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-3 (18-25, 14-25, 16-25)

Α.Σ.Π. Απόλλων – Α.Ο. Μαρκοπούλου 1-3 (19-25, 25-22, 16-25, 12-25)

Σάββατο 7 Μαρτίου

Α.Ο. Μαρκοπούλου – Ρ.Σ.Φ.Π. Τελχινίς 3-0 (25-15, 25-15, 25-22)

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Σ.Π. Απόλλων 2-3 (27-25, 25-22, 17-25, 20-25, 12-15)

Βαθμολογία

1. Α.Ο. Μαρκοπούλου 9β. (9-1)

2. Α.Σ.Π. Απόλλων 5β. (7-5)

3. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 4β. (5-6)

4. Ρ.Σ.Φ.Π. Τελχινίς 0β. (0-9)

Στα τρία ματς που έδωσε η Τελχινίδα στο κλειστό του Μαρκόπουλου αντιμετώπισε πολύ δυνατούς αντιπάλους με πλήρες ρόστερ και εμπειρίες από μεγάλα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Μπορεί οι αθλήτριες του Νίκου Τσιντομηνά να μη κατάφεραν να κερδίσουν κάποιο σετ αλλά απεκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και πολύ καλά σχόλια για την αγωνιστική τους παρουσία. Εξάλλου η ηλικία των 6 από τα 9 κορίτσια που συμμετείχαν στην αποστολή τους ‘επιτρέπει’ για τρία ακόμη χρόνια να αγωνίζονται στην κατηγορία των νεανίδων.

Στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Πάτρας η Τελχινίδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια δυνατή ομάδα με αποτελεσματικές ακραίες, πολύ καλή πασαδόρο και καλή άμυνα με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα και τα τρία σετ.

ΡΣΦΠ Τελχινίς-ΑΣΠ Απόλλων 0-3 σετ σε 60΄(14-25 σε 20΄,11-25 σε 17΄και 18-25 σε 23΄)

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Κατερίνα Γεωργά, Σταματίνα Γκιζέττη, Ραφαέλα Ζωγράφη, Ειρήνη Κακλαμάνου, Σταυρούλα Καλιόζη, Ραφαηλία Κουφομανώλη, Ελένη Μαστόρου, Πάολα Σουσάρι και Αριέτα Τερζίου.

Απόλλων: (Χρήστος Καράβολας) Μπρούμα, Παυλοπούλου, Λέκκα, Στεφανίδη, Σιδεράκη (λ), Σκούρα, Σουραλιώτη, Γ. Αγγελοπούλου, Κούρκουλου, Κουραχάνη (λ), Σπυροπούλου, Αλεξανδρίδη και Λ. Αγγελοπούλου.

Πολύ καλή η διαιτησία των Χριστίνα Κατερλή, Βασίλη Νικάκη και Αθανασίας Νυδριώτη.

Την Παρασκευή (6/3) οι ροδίτισσες αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό, μια ομάδα με υψηλό μέσο όρο ύψους και πολύ καλό σερβίς. Η Τελχινίδα ήταν ανταγωνιστική στο 1ο σετ έως το 16-16 αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κοντράρει τις ερυθρόλευκες.

ΡΣΦΠ Τελχινίς-Ολυμπιακός ΣΦΠ 0-3 σε 74΄(18-25 σε 27΄,14-25 σε 24΄και 16-25 σε 23΄)

Ολυμπιακός: (Ζωγραφάκης) Φουμάκη, Λιόλιου, Ατέσογλου, Μπακιρτζόγλου (λ), Ζιγκιτη, Χριστοπούλου (λ), Ανδρέου, Συμεωνίδη, Διότη, Δημοπούλου, Λαναρά, Συριστατίδη, Σακελαρίου και Μερακλή.

Διαιτήτευσαν η Κων/να Μαλιαρα, η Βίκυ Κυριαλάνη και η Αθανασία Νυδριώτη.

Την Πέμπτη η Τελχινίδα αντιμετώπισε το Μαρκόπουλο το οποίο είχε εξασφαλίσει την 1η θέση στον όμιλο και παρουσιάστηκε με αλλαγές στην εξάδα του. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Τελχινίδα να έχει καλύτερη απόδοση στην αρχή των δύο πρώτων σετ και σε ολόκληρο το τρίτο σετ.

ΑΟ Μαρκόπουλο-ΡΣΦΠ Τελχινίς 3-0 σετ σε 69΄(25-15 σε 25΄,25-15 σε 22΄και 25-22 σε 22΄)

Μαρκόπουλο: (Pasqualino) Καραγιάννη, Ανυφαντή, Ραντιτσέφσκι (λ), Κωσταρά, Χατζηγρηγορίου, Αλλαγιάννη, Γραβαρη, Δήμου (λ), Ευαγγελίου, Λεπενιώτη, Παπαδοπούλου, Μαρινάκη, Σπανάκη και Μποκη.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ιορδάνης Παγκοζίδης, Φανή Οικονομοπούλου και Κυριακή Κρανια.

Στο ‘Μελίνα Μερκούρη’ για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Σαντορίνη

Το Σάββατο 7 Μαρτίου οι νεαρές αθλήτριες βρέθηκαν στις κερκίδες του ‘Μελίνα Μερκούρη’ και παρακολούθησαν από κοντά το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών ανάμεσα στο Ολυμπιακό και τον ΑΟ Θήρας.

Μετά το τέλος του αγώνα δεν έχασαν την ευκαιρία, πήραν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματα τους.

Η Τελχινίδα ευχαριστεί

Η Τελχινίδα ευχαριστεί την επιχείρηση «Delicious Corner Coffee & Food» που είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας των νεανίδων και τους υποστηρικτές της: ‘Γκιζέττης Γιώργος – Εργαστήριο Ξυλουργικών Εφαρμογών’, ‘Saki’s Pizza-Masamania’, ‘Ραφαήλ Ζωγράφης – χονδρικό εμπόριο φρούτων, λαχανικών και κρασιών’, Stadium – Αντωνία Βασιλάκη, Πρακτορείο ΟΠΑΠ’, ‘Αντώνης – γενικές οικοδομικές εργασίες’ και ‘Ξυλοσοφία – ξυλουργικές εργασίες’.

Τέλος ευχαριστεί την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, τις οικογένειες των αθλητριών που συμμετείχαν στην αποστολή και τις Τόνια Βασιλάκη, Κονστάντσα Ζωγράφη και Ντιλέκ Χουσεΐν που συνόδεψαν την ομάδα και φρόντισαν για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments