Αρχική Εκτός συνόρων Μια ποδοσφαιρική ιστορία γεμάτη “σκόνες”, αποβολές και αποκλεισμούς!

Μια ποδοσφαιρική ιστορία γεμάτη “σκόνες”, αποβολές και αποκλεισμούς!

0
Dodekanisos

Το ημερολόγιο γράφει 16 Φεβρουαρίου 2014. Στο στάδιο Μπενίτο Βιγιαμαρίν η Ρεάλ Μπέτις υποδέχεται την Γρανάδα στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος. Μόλις 15 λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης, οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με 10 παίκτες. Αυτή είναι και η τελευταία εμφάνιση του Ντάνι Μπενίτεθ στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τι συνέβη; Πώς μια κόκκινη κάρτα αποτέλεσε το τέλος μιας καριέρας; Ας ξετυλίξουμε το κουφάρι της ιστορίας από την αρχή..

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Ντάνιελ Γκονθάλεθ Μπενίτεθ γεννήθηκε στην Πάλμα, στο αρχιπέλαγος της Ισπανίας. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την Μαγιόρκα, χωρίς να καταγράψει καμία επίσημη συμμετοχή. Έπαιξε ως δανεικός σε Ποντεβέδρα και Έλτσε πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ομάδα. Αφότου αφέθηκε ελεύθερος κυνήγησε το μέλλον του στην Ιταλία και την Ουντινέζε. Ούτε εκεί αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα. Αντιθέτως μετακόμισε ξανά στην πατρίδα του. Με βάση την έναρξη συνεργασίας μεταξύ Ουντινέζε και Γρανάδας, αυτός μαζί με ακόμα 7 ποδοσφαιριστές μεταβήκαν στην ισπανική ομάδα ως δανεικοί.

Τα πρώτα σημάδια της καταστροφής

Στην δεύτερη σεζόν με την Γρανάδα σημείωσε δέκα γκολ, βοηθώντας τους Ανδαλουσιανούς να ανεβούν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ανυπακοή του κι ο ευέξαπτος χαρακτήρας του δεν προικονομούσε σε καμία περίπτωση το τι θα συμβεί. Πάντως, σε 35 παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Β’ Ισπανίας έλαβε 13 κίτρινες κάρτες και 2 κόκκινες..

Η κατάκτηση της Segunda Division

Το πέταγμα του μπουκαλιού

Στις 5 Μαΐου 2012, μέσα στο Νουέβο Λος Κάρμενες, η Γρανάδα ηττάται με 2-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης (που αργότερα στέφθηκε Βασίλισσα με 100 βαθμούς). Ο θυμωμένος Ντάνι Μπενίτεθ εκτοξεύει με δύναμη ένα μπουκαλάκι νερό στον διαιτητή της αναμέτρησης. Το μπουκάλι θα χτυπήσει τον κ. Κάρλος Κλος Γκόμεζ στο πρόσωπο. Αποβολή. Τρείς μήνες εκτός δράσης για τον Ισπανό.

 Το ντόπινγκ κοντρόλ

Ο Ντάνι Μπενίτεθ θα επιστρέψει, αλλά σοβαροί τραυματισμοί θα ταλαιπωρήσουν τον ίδιο και την καριέρα του. Στις 27 Μαρτίου του 2014 θα ανακοινωθεί ότι απέτυχε να περάσει ένα αντί-ντόπινγκ τεστ. Θα βρεθεί θετικός σε ουσίες. Η παράνομη ουσία φαίνεται ότι είναι η κοκαΐνη. Η ποινή αυτήν την φορά δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Δυο χρόνια απουσίας από τα γήπεδα. Το συμβόλαιο του με την Γρανάδα, και κατ’ επέκταση την Ουντινέζε λήγει την επόμενη σεζόν. Φυσικά δεν θα ανανεώσει…

Η νέα αρχή

O Μπενίτεθ στην Αλκορκόν.

Ο Μπενίτεθ θα κάνει το comeback το 2016, αφότου θα εκτίσει πλήρως την ποινή που του επιβλήθηκε. Στην Αλκορκόν, με την οποία θα υπογράψει συμβόλαιο, δεν θα αγωνιστεί ούτε μια φορά. Τρίτη ομάδα που συμβαίνει αυτό. Έναν μήνα αργότερα θα μειώσει τα στάνταρ του υπογράφοντας στην Ρέισινγκ ντε Φερόλ, στην Γ’ κατηγορία Ισπανίας. Επόμενοι σταθμοί του, ο γνώριμος ΑΕΛ Λεμεσού στην Κύπρο, η ερασιτεχνική Πομπλένσε και πλέον η Σαντ Τζούλια στην Ανδόρα.   

Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο μπορεί να μην ξεχείλιζε από τα μπατζάκια του Ισπανού επιθετικού, όμως με τις επιλογές που έκανε και τον άστατο χαρακτήρα του, κατάφερε να μπει στο πάνθεον του ποδοσφαίρου. Φυσικά κανείς δεν θα τον μνημονεύεται για τα κατορθώματά του, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία..

Για περισσότερα παρόμοια άρθρα πατήστε ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments