Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μια γροθιά και μια φωνή, αθώοι οι υγειονομικοί!

Μια γροθιά και μια φωνή, αθώοι οι υγειονομικοί!

0
Dodekanisos

Σε όλη την ιστορία υπήρξαν κατά καιρούς τύραννοι και δολοφόνοι που για λίγο έμοιαζαν ανίκητοι, αλλά στο τέλος πάντα έπεφταν. Πάντα.
Μαχάτμα Γκάντι

«Έχουμε μπροστά μας ανθρώπους που επιτελούν υψηλό λειτούργημα και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να επιστρέψουν στη θέση τους», δήλωσε από έδρας ο εισαγγελέας, αφού πρώτα πρότεινε την απαλλαγή των 38 υγειονομικών σε αναστολή που το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2022 διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά πλησίον της οικίας του πρωθυπουργού για τις άδικες και τιμωρητικές αναστολές τους.

Την πρότασή του υιοθέτησε και η πρόεδρος που κήρυξε τους κατηγορουμένους αθώους. Η ανακοίνωση  της απόφασης του Β τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνώνέγινε δεκτή από το ακροατήριο με μεγάλο ενθουσιασμό.

Πρόκειται για  μια απόφαση που αποδεικνύει ότι η ελληνική δικαιοσύνη υπηρείται από άξιους δικαστές που διαθέτουν ευθυκρισία και σεβασμό στους νόμους και στους θεσμούς. Τους θεσμούς που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία δύο χρόνια!

Το σαθρό κατηγορητήριο κατέπεσε από την πρώτη στιγμή! Οι υγειονομικοί με τη διαμαρτυρία τους εκείνο το απόγευμα άσκησαν το νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα με την αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζει κάθε δράση τους. Δεν επέδειξαν απείθεια. Δεν εμπόδισαν την κυκλοφορία.

«Σε αυτήν την αίθουσα κάθονται επιστήμονες υγείας. Και τα βίντεο που είδατε συνηγορούν στο ότι δεν υπήρξαμε ταραχοποιοί. Το κράτος μας φέρθηκε σαν εγκληματίες. Εκδιωχθήκαμε γιατί  θεωρηθήκαμε μολυσματικοί», είπε στην απολογία του ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ, κος Δ.Ευθυμιάδης.

«Είμαστε αθώοι! Δεν διαπράξαμε κανένα έγκλημα!», τόνισε και ο επεμβατικός καρδιολόγος κος Α. Νταλιάνης , δηλώνοντας την πίστη του στη δικαιοσύνη.

Σε μια πραγματικά υποδειγματική ακροαματική διαδικασία ο λόγος δόθηκε και στους 38 κατηγορούμενους , που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη δράση στην οποία συμμετείχαν το απόγευμα της 7ης Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καμία παράτυπη ενέργεια από πλευράς τους.

Καταπέλτης ήταν η μαρτυρία του προέδρου του Νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ»  και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ κου Αντωνόπουλου, ο οποίος με περισσή παρρησία υπεραμύνθηκε των συναδέλφων του που τόσο άδικα έχουν βρεθεί χωρίς μισθό και ασφάλιση, τη στιγμή που τα νοσοκομεία  καταρρέουν. Μίλησε για την αντοχή και την αξιοπρέπειά τους, για το πόσο απαραίτητοι είναι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για τις ειρηνικές δράσεις που κάνουν  διεκδικώντας αυτό που τους στέρησαν : την εργασία τους, την προσφορά στον συνάνθρωπο!

Σήμερα στο κτήριο 8 της πρώην σχολής Ευελπίδων γράφτηκε ένα κομμάτι της Ιστορίας. Της Ιστορίας που γράφουν οι Έλληνες υγειονομικοί από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, όταν  η παρέκκλιση τους έβγαλε εκτός εργασιακού στίβου χωρίς μισθό και ασφάλιση.

Σε αυτήν την Ιστορία που είναι σίγουρο  ότι οι επόμενες γενιές θα διδάσκονται οι υγειονομικοί είναι εκείνοι που σαν άλλοι Άτλαντες σηκώνουν στην πλάτη τους τον αγώνα για την Ελευθερία, έναν αγώνα που θα έπρεπε να είχε δοθεί από ολόκληρη την κοινωνία που φαίνεται αδύνατο μέχρι στιγμής να βγει από την μαζική της ύπνωση  και να διεκδικήσει αυτά που της στέρησε …η παρέκκλιση.

Οι υγειονομικοί προασπίζοντας τον κώδικα δεοντολογίας τους από την πρώτη στιγμή φώναξαν προς πάσαν κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, καθώς αυτές οι πρακτικές έχουν καταδικαστεί από την δίκη των γιατρών της Νυρεμβέργης το μακρινό πλέον 1947.  Στάθηκαν όρθιοι, δυνατοί και γενναίοι, σύμβολα ενός σύγχρονου αγώνα για την Ελευθερία που δεν σταματάει ποτέ!

Στο πλάι τους συνοδοιπόροι οι δικηγόροι τους κος Ν.Αντωνιάδης, Δ.Μπελαντής, Β.Παπανικολάου και Γ.Χατζηαντωνίου , που δίνουν τη δική τους μάχη με τα όπλα που τους παρέχει η δική τους επιστήμη. Η βοήθειά τους πολύτιμη και η προσφορά τους σε  αυτήν τη δύσκολη μάχη ανεκτίμητη!

Το πρωινό της 19ης Οκτωβρίου το συγκεντρωμένο  πλήθος φώναζε ρυθμικά «Ακούστε εσείς οι δικαστές! Μην  καταδικάζετε γιατρούς νοσηλευτές!». Και οι δικαστές το άκουσαν. Και άκουσαν με προσοχή τους ανθρώπους με τις λευκές μπλούζες. Και αφουγκράστηκαν τον πόνο τους. Και ένιωσαν την αδικία. Και στάθηκαν στο ύψος τους. Στο ύψος που πρέπει να στέκεται κάθε όργανο της δικαιοσύνης!

Και έβαλαν με τη σημερινή τους στάση και απόφαση  ένα λιθαράκι, για να στηθεί στα πόδια του πάλι ο νομικός μας πολιτισμός που έχει κλονιστεί! Ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτα, όπως αποδείχτηκε σήμερα!

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments