Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μεταφορά, εκσυγχρονισμός και αισθητική αναβάθμιση των Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Δήμο Ρόδου

Μεταφορά, εκσυγχρονισμός και αισθητική αναβάθμιση των Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Δήμο Ρόδου

0
Dodekanisos

Ολοκληρώθηκε  η μεταφορά του κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από την Πύλη Αρνάλδου (Λιμάνι Κολόνας) στο Αθλητικό Κέντρο Καρακόνερο. Η απομάκρυνση του συγκεκριμένου μηχανήματος ανακύκλωσης κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς το μείζον πρόβλημα εστιαζόταν στις αρνητικές συνθήκες που δημιουργούνταν μπροστά στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το δεύτερο κέντρο Ανταποδοτικής ανακύκλωσης το οποίο ήταν μέχρι πρότινος τοποθετημένο στην Ψαροπούλα με την σειρά του θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Γοργοποτάμου εντός της επόμενης εβδομάδας
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την επανέναρξη της λειτουργίας των δύο πλέον εκσυγχρονισμένων και αισθητικά αναβαθμισμένων Κέντρων Ανταποδοτικής ανακύκλωσης, θα πραγματοποιούνται αυτόματα οι εργασίες συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης των συσκευασιών ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα παρέχεται στους καταναλωτές ανταποδοτικό κίνητρο για κάθε επιστρεφόμενη συσκευασία. Το κίνητρο αυτό, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για δωρεάν αγορές σε συμβεβλημένα καταστήματα είτε να δωρηθεί υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών.
Παράλληλα ο Δήμος Ρόδου επωφελείται από τη συγκεκριμένη δομή, μειώνοντας το κόστος συλλογής και μεταφοράς των συσκευασιών, την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού, τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και της επιβάρυνσης των καυσαερίων από την ανακύκλωση.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως «Η ανακύκλωση αποτελεί πλέον αναγκαιότητα. Ως δημοτική αρχή, παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δίνουμε το οικολογικό μας στίγμα και συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Με σταθερά βήματα εντείνουμε την προσπάθεια για να παρέχουμε τα κατάλληλα μέσα στους δημότες με στόχο την προαγωγή περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την διαδικασία της ανακύκλωσης και της ανταπόδοσης στο κοινωνικό σύνολο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments