Αρχική Αθλητικά νέα Μετά από 39 χρόνια σε κώμα «έφυγε» από την ζωή ο Ζαν-Πιερ...

Μετά από 39 χρόνια σε κώμα «έφυγε» από την ζωή ο Ζαν-Πιερ Αντάμς

0
Bernadette Adams, the wife of Jean-Pierre Adams, in 2005, left, and Jean-Pierre, Bernadette and their son Laurent in January 1972. Photos: Offside/L'Equipe.
Dodekanisos

Θρήνος στο Γαλλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών έχοντας μείνει για 39 ολόκληρα χρόνια σε κώμα, ο Ζαν-Πιερ Αντάμς.

Ο Ζαν-Πιερ Αντάμς είχε γεννηθεί το 1948 στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Σε ηλικία δέκα ετών είχε μεταναστεύσει από την πατρίδα του με προορισμό την Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Νις, Νιμ και Παρί Σεν Ζερμέν. Παράλληλα είχε υπάρξει Διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Ωστόσο όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η ζωή παίζει άσχημα παιχνίδια. Τον Μάρτιο του 1982 ο Ζαν-Πιέρ Αντάμς είχε εισέλθει στο «Édouard Herriot» νοσοκομείο στη Λιόν. Είχε προηγηθεί ένας τραυματισμός του στους συνδέσμους του γόνατός του. Θα υποβαλλόταν σε μία επέμβαση ρουτίνας στο πόδι. Λίγους μήνες πριν είχε ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του στο ποδόσφαιρο σε ηλικία 33 ετών.

Το λάθος που τον οδήγησε σε κώμα 

Κατά την διάρκεια του χειρουργείου, ένα λάθος της αναισθησιολόγου είχε ως αποτέλεσμα να αποκομίσει βρογχόσπασμο. Στην συνέχεια έπεσε σε κώμα που κράτησε μέχρι σήμερα. 39 ολόκληρα χρόνια! Όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε ξαπλωμένος στο σπίτι του. Δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή η γυναίκα του είχε αφιερώσει όλη της τη ζωή στο να τον φροντίζει και να τον κρατάει ζωντανό. Δεν σκέφτηκε ποτέ να προβεί σε ευθανασία. 

Την Δευτέρα (6/9), ο Ζαν-Πιέρ Αντάμς «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 73 ετών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments