Αρχική Εκτός συνόρων Μέσι: «Όνειρό μου να κατακτήσω ξανά το Champions League»

Μέσι: «Όνειρό μου να κατακτήσω ξανά το Champions League»

0
Dodekanisos

Κατά την παρουσίασή του στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Λιονέλ Μέσι τόνισε ότι έχει τεράστιο κίνητρο να κερδίσει τίτλους. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως επιθυμία του είναι η κατάκτηση του UEFA Champions League για ακόμα μία φορά.  

Τις φιλοδοξίες του για την νέα αγωνιστική περίοδο ξεδίπλωσε ο Λιονέλ Μέσι κατά την παρουσίασή του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Λίγο μετά τις 12:00 ώρα Ελλάδας ο Αργεντινός πήρε θέση απέναντι στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για να παραχωρήσει κάποιες δηλώσεις. Κυρίως σχετικά με την απόφαση του να αποχωρήσει από την Μπαρσελόνα και να μεταγραφεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στην παρουσίαση το «παρών» έδωσαν, η σύζυγος του Μέσι, τα παιδιά τους και ο ιδιοκτήτης των «πρωτευουσιάνων», ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Οι δηλώσεις του Νασέρ Αλ Κελαϊφί

Πρώτος πήρε τον λόγο ο 47χρονος επιχειρηματίας από το Κατάρ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Όταν ήλθαμε εδώ πριν από δέκα χρόνια, ο κόσμος αναρωτιόταν τι θα κάναμε. Είχαμε πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Και είμαστε πολύ υπερήφανοι για το πού βρισκόμαστε σήμερα. Όλα αρχίζουν τώρα, εντός και εκτός γηπέδου. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που παρουσιάζω τον Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι μια απίστευτη, μία ιστορική ημέρα. Για τον σύλλογο και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Έχουμε μια μεγάλη ομάδα, με έναν σπουδαίο προπονητή και το επιτελείο του. Καλωσορίζω τον Μέσι στην οικογένεια της Παρί Σεν Ζερμέν». 

Επιπροσθέτως ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί εξαπέλυσε ευθεία «σπόντα» στον Κιλιάν Μπαμπέ: «Ο Κιλιάν είναι ανταγωνιστικός. Έχει δηλώσει δημόσια, ότι θέλει μια ανταγωνιστική ομάδα. Και τώρα, νομίζω ότι υπάρχει. Δεν χωρά άλλη δικαιολογία».

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης της Παρί δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα για το Financial Fair Play: «Όσον αφορά στην οικονομική πλευρά, θα το ξεκαθαρίσω: Γνωρίζουμε τους κανόνες του FFP από την πρώτη κιόλας ημέρα. Ακολουθούμε πάντα τους κανονισμούς. Συναντηθήκαμε με τις νομικά και οικονομικά επιτελεία μας. Για να προχωράμε, σημαίνει ότι μπορούμε. Διαφορετικά, δεν θα το κάναμε».

Οι δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι

Αρχικά είπε: «Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρησή μου από την Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο να φαντασθώ μια αλλαγή μετά από τόσο καιρό. Ωστόσο έφθασα στο Παρίσι κι έχω πολύ ενθουσιασμό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πρέπει να αφομοιώσω όλα αυτά τα συναισθήματα μέσα σε μια εβδομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πότε μπορώ να αρχίσω δουλειά. Μόλις γύρισα από τις διακοπές. Θα χρειασθώ κάποια προετοιμασία. Ελπίζω ότι θα είναι το συντομότερο δυνατό. Θέλω να παίξω».

Παράλληλα ο Μέσι ευχαρίστησε τους φιλάθλους για την υποδοχή που του επεφύλαξαν: «Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υποδοχή. Ήταν μία τρέλα. Αν μου έλειπε κάτι, για να είμαι ευτυχισμένος, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Για το ρόστερ της Παρί είπε: «Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες σε όλες τις θέσεις. Θα παίξω με τους καλύτερους. Έχω ακόμα φιλοδοξίες, όπως και ο σύλλογος. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Champions League. Θα χρειασθεί λίγη τύχη. Είναι ένας καθοριστικός παράγοντας. Δεν είναι πάντα ο καλύτερος που κερδίζει. Το Champions League, είναι ειδική διοργάνωση. Αυτό την κάνει τόσο όμορφη και σημαντική. Μπορώ να βοηθήσω. Υπάρχει στόχος και τον λέω: Το όνειρό μου είναι να καταφέρω να σηκώσω για άλλη μια φορά το τρόπαιο του Champions League». 

Ο Μέσι συνέχισε την ομιλία του δηλώνοντας και τα ακόλουθα: «Παρακολουθώ την Ligue 1, γιατί έχω φίλους εδώ. Είναι πρωτάθλημα, που έχει εξελιχθεί. Ειδικά χάρη στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η παρουσία της, το καθιστά πιο ανταγωνιστικό. Όπως είπα, γνωρίζω ήδη ανθρώπους εδώ, όπως τον Νεϊμάρ. Τώρα που ανταμώσαμε πάλι, ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί για να φτάσουμε στον στόχο μας. Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Παρέδες, είχα επαφή με αρκετούς. Όλα αυτά με επηρέασαν θετικά, είναι αλήθεια. Έχω τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως όταν ήμουν παιδί. Μου αρέσει να παίζω και να κερδίζω. Θα δώσω τα πάντα».

Για την αποχώρησή του από την Μπαρσελόνα και τα λόγια του στους φιλάθλους είπε: «Πριν φύγω από την Μπαρσελόνα, είπα στους φιλάθλους: ”Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την αγάπη που μου δείξατε. Είναι το σπίτι μου. Έχω ζήσει πολλά από την παιδική μου ηλικία”. Ήξεραν ότι θα πήγαινα σε μια ανταγωνιστική ομάδα. Γιατί είμαι νικητής. Θα δούμε εάν θα συναντηθούμε με την Μπαρτσελόνα. Θα ήταν ωραίο. Αλλά, θα ήταν περίεργο να παίξω στο σπίτι μου με άλλη φανέλα. Θα δούμε! Είναι στο χέρι μου να βάλω το λιθαράκι μου και να εκπληρώσω τους προσωπικούς μου στόχους και αυτούς του συλλόγου. Είναι μια νέα εμπειρία. Είμαι έτοιμος και θέλω να την ζήσω, να την απολαύσω. Οι φίλοι μου στα αποδυτήρια θα με βοηθήσουν να συνηθίσω. Βρισκόμαστε σε μια απίστευτη πόλη και θα την απολαύσουμε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments