Αρχική Αθλητικά νέα Μέσι: Από τον Ιανουάριο του 2010 έχει αντικατασταθεί μόλις 17 φορές!

Μέσι: Από τον Ιανουάριο του 2010 έχει αντικατασταθεί μόλις 17 φορές!

0
Dodekanisos

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αντικατέστησε τον Λιονέλ Μέσι στο 76ο λεπτό του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Λιόν. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αργεντινού επιθετικού.

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε «δια πυρρός και σιδήρου» και με ανατροπή 2-1 την αξιόμαχη Λυών χάρη σε γκολ του Ικάρντι στο 90+3′! Κάπως έτσι η Παρί συνέχισε με το απόλυτο των νικών (6/6 νίκες) στην Ligue 1. Την ίδια στιγμή που άπαντες πανηγύριζαν την μεγάλη νίκη, ο Λιονέλ Μέσι δεν συμμετείχε στους πανηγυρισμούς. 

Ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει συνηθίσει να αντικαθίσταται κατά την διάρκεια των αγώνων του. Από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι το τέλος της σεζόν 2020-21, ο Μέσι είχε αγωνιστεί βασικός σε 370 ματς πρωταθλήματος για την Μπαρσελόνα. Την ίδια στιγμή είχε αντικατασταθεί μόλις 17 φορές. Δηλαδή αποχωρούσε κάθε 21.8 παιχνίδια μέσο όρο, όπως μετέδωσε η «Μundo Deportivo».

Όμως στο Παρίσι τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Η μεταγραφή του ναι μεν προκάλεσε τεράστιο κύμα ενθουσιασμού. Ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται ως «θεός». Αυτή η προσωπολατρία που αντιμετώπιζε στην Μπαρσελόνα, δεν φαίνεται να ισχύσει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικά και δεν δικαιολογώ την αντίδρασή του. Ήταν απόφαση του Ποτσετίνο, καθώς εκείνος είναι ο προπονητής. 

Το μεγάλο «στοίχημα» του Αργεντινού τεχνικού, είναι να κατορθώσει να επιβληθεί στα μεγάλα «εγώ» των σούπερ σταρ που διαθέτει. Έχει την ευτυχία να κατέχει ένα τρομερό ρόστερ. Νεϊμάρ, Μέσι, Ράμος, Ντοναρούμα, Εμπαμπέ και πάει λέγοντας. Τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα. Αν το κλίμα στραβώσει, τότε «ενός κακού μύρια έπονται». 

Εν κατακλείδι, τι μας απέδειξε η αντίδραση του Μέσι στην αλλαγή του; Κατά την δική μου εκτίμηση πως στην Παρί Σεν Ζερμέν υπάρχει ένα αβέβαιο κλίμα. Έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Μπορεί να κάνω και λάθος. Ο χρόνος θα δείξει…

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments