Αρχική Videos Μέρκελ: “Βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη μόνο με τη συμμετοχή και της Ρωσίας”

Μέρκελ: “Βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη μόνο με τη συμμετοχή και της Ρωσίας”

0

«Μόνο με τη συμμετοχή και της Ρωσίας μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έγινε για την 77η επέτειο της Γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» (Ζουντόιτσε Τσάϊτουνγκ). Η ίδια εξήγησε πως «ενώ η Δύση είναι ανένδοτη στην υποστήριξή της στην Ουκρανία καθώς το έθνος παραμένει κλειδωμένο σε σύγκρουση με τη Ρωσία, θα πρέπει επίσης να έχει το μυαλό της ανοιχτό για αυτό που μπορεί να φαίνεται ως αδιανόητο τώρα . Και αυτό είναι ο μελλοντικός ρόλος της Μόσχας στις υποθέσεις της Ευρώπης».

Τόνισε επίσης ότι «μια μελλοντική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα πληροί τις απαιτήσεις μόνο εάν εμπλέκει τη Ρωσία. Εφόσον δεν το έχουμε πετύχει αυτό, ούτε ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει πραγματικά», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε την 24η Φεβρουαρίου –την ημέρα που η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία  ως «σημείο καμπής», τονίζοντας ότι οι δηλώσεις που γίνονται από διάφορα μέρη στη σύγκρουση θα πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά και να μην χαρακτηριστούν εξαρχής μπλόφα», εννοώντας προφανώς τα όσα υποστήριξε πριν λίγο καιρό ο Βλαντιμίρ Πούτιν που είπε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να υπερασπιστεί τη Ρωσία. Μια τέτοια στάση, ωστόσο, δεν άρεσε στους Ουκρανούς αξιωματούχους. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αντρέι Μέλνικ, απερχόμενος πρεσβευτής του Κιέβου στο Βερολίνο, χαρακτήρισε τη στάση της Μέρκελ απέναντι στη Ρωσία και τον ρόλο της στην ευρωπαϊκή ασφάλεια « σχεδόν διεστραμμένη».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments