Αρχική Αθλητικά νέα Μερικές σκέψεις για το τοπικό μας ποδόσφαιρο

Μερικές σκέψεις για το τοπικό μας ποδόσφαιρο

0
Dodekanisos

Παρακολουθώ στενά τα τεκταινόμενα του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Το 70% των ομάδων είναι σε πλήρη σύγχυση μιας και δεν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος. Αυτά τα κλισέ, ο στόχος είναι αγώνα τον αγώνα, ταμείο στο τέλος κτλ κτλ, προκαλούν ποδοσφαιρική ασάφεια. Προκαλούν σύγχυση και τριγμούς πρώτα στα αποδυτήρια, μεταξύ προπονητή και παικτών και μετά στη διοίκηση. Και όλο αυτό έχει τελικό αποδέκτη τον φίλαθλο κόσμο που παίρνει την σκυτάλη και έτσι θολώνει ακόμα περισσότερο το θολό τοπίο.

Προπονητές απολύονται, παραιτούνται, η Διοίκηση φοβάται τι θα πει ο κόσμος και αφήνει την ποδοσφαιρική χρόνια να κυλήσει βλέποντας και κάνοντας. Σε όλα τα παραπάνω δυστυχώς υπερισχύει ο φόβος της αποτυχίας. Και στις περισσότερες των περιπτώσεων η αποτυχία θεωρείτε δεδομένη εκτός αν την καλύψουν με δηλώσεις του τύπου εμείς δεν θέλαμε πχ την άνοδο αλλά μια καλή πορεία… Ναι, αλλά στα αποδυτήρια αλλά έλεγαν οι μισοί και άλλα οι άλλοι μισοί… Τρέχα γύρευε. Και τελειώνει η χρονιά… Κάποιοι πληρώθηκαν καλά, ο προπονητής κράτα την θέση του, ή την έχασε και στο τέλος κέρδισε ποιος? κάνεις δεν ξέρει? Να σου πει, αμ δε ο φόβος σε κέρδισε, ναι αυτός σε κέρδισε. Όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος, αυτός ο φόβος θα σε κερδίζει πάντα!!! Μην φοβάστε να έχετε ξεκάθαρους στόχους 1) πάμε για πρωτάθλημα, η δεύτερη θέση για εμάς είναι αποτυχία, μην φοβάστε την αποτυχία. Στόχος είναι η 3αδα, ή 6αδα ή παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχουν βέβαια ομάδες που μπορούν στην διάρκεια της σεζόν σύμφωνα με τα αποτελέσματα να αλλάξουν στόχους είτε υπέρ, είτε κατά. Είναι οι ομάδες που σίγουρα έχετε ακούσει ευχάριστη έκπληξη ή δυσάρεστη έκπληξη. Ναι το αντιλαμβάνομαι, αλλά μην το κρατάς μυστικό γιατί θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Και μην μου πείτε 3ετές πλάνο ή 5ετές, γνωρίζω που ζω.

Ο τάδε πρόεδρος δηλώνει πρώτος στόχος οι ακαδημίες μας και όταν τον ρωτήσεις ποιος είναι ο στόχος της Ακαδημίας της ομάδος και ποια μέθοδο θα ακολουθήσετε είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι θα μπορούν να απαντήσουν. Άρα οριοθετήσω το στόχο μου δεν φοβάμαι να τον κάνω φιλόδοξο πάντα με μέθοδο. Βλέπω το ποτήρι μισό γεμάτο και αν δεν πετύχω με την πρώτη θα προσπαθήσω ξανά και ξανά μέχρι να πετύχω.Το άρθρο μου είναι και θα παραμείνει καλοπροαίρετο και έχει στόχο να «αφυπνίσει και όχι να αναζητήσει και να καταγγείλει υπεύθυνους.  Στο χώρο του ποδοσφαίρου εργάζομαι σκληρά για να πιστοποιήσω όσα ξέρω και να ανακαλύψω τα όσα αγνοώ  (που δεν είναι και λίγα). ΣΕΒΑΣΜΟΣ λοιπόν στην ΓΝΩΣΗ.  Σας ευχαριστώ πολύ… Να είστε καλά!

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
προπονητής ποδοσφαίρου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments