Αρχική Επικαιρότητα “Μερικά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια”

“Μερικά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια”

0
Dodekanisos

“Ας μην φανταστούν οι κύριοι αυτοί ότι μερικά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη των υγειονομικών μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας και να τους απαλλάξουν από την ενοχή για τη συνεχιζόμενη εγκληματική τους δράση!”. Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι “Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας”, αναφορικά με τις τοποθετήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στα “τηλεπαράθυρα”, για την επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή. Αναλυτικά, όλο το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα:

“Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα μια αυξανόμενη τάση από κάποιους τηλε-ειδικούς, θιασώτες του κεντρικού κυβερνητικού αφηγήματος της πανδημίας και άλλους αρμόδιους να επιδίδονται σε δηλώσεις συμπαράστασης προς τους υγειονομικούς σε αναστολή, ακολουθώντας το παράδειγμα του κυρίου Τσιόδρα. Ξεχωρίζουμε εξ αυτών δύο περιπτώσεις, αυτή της κυρίας Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ και του κυρίου Καπραβέλου, συντονιστή διευθυντή ΜΕΘ του ΓΝΘ “Γ. Παπανικολάου”, που με τις πρόσφατες τοποθετήσεις τους περί επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή, τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά της επικαιρότητας πάνω σε αυτό το θέμα.

Συστήνουμε στους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επί 14 μήνες, να μην αξιολογούν μεμονωμένα τέτοιες τοποθετήσεις αλλά εντάσσοντας αυτές στο γενικότερο πλαίσιο των δηλώσεων αυτών των ατόμων. Διότι σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους, οι κύριοι αυτοί, ακριβώς πλάι στις τοποθετήσεις τους περί επιστροφής των υγειονομικών δεν παραλείπουν ταυτόχρονα να καταθέτουν απόψεις προς επικαιροποίηση του πανδημικού αφηγήματος, τροφοδοτώντας την τρομολαγνεία με νέα “επιστημονικά” και “στατιστικά” δεδομένα, αναφερόμενοι σε έναν ιό που νομοτελειακά πια, μετά από τρία (!) σχεδόν χρόνια έχει εκφυλιστεί σε κάτι ακίνδυνο.

Με αυτό τον τρόπο σιγοντάρουν και δίνουν το άλλοθι για τη συνέχιση της πολιτικής της καταστολής και του ελέγχου της κοινωνίας, κομμάτι της οποίας αυτής πολιτικής είναι και η συνέχιση στο διηνεκές των αναστολών εργασίας. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να αξιολογούμε τις δηλώσεις των ιθυνόντων αυτών εν τω συνόλω και όχι τμηματικά – ανάλογα με αυτό που  προσφέρεται για την εσωτερική μας κατανάλωση – εφόσον αφενός οι δηλώσεις συμπαράστασης γενικά δεν κοστίζουν τίποτα και αφετέρου γίνονται για λόγους επικοινωνιακούς, στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης και σταθερής εδώ και μήνες πολιτικής τακτικής.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν όσα τονίσαμε πριν από μερικούς μήνες σχετικά με την περίπτωση του κυρίου Τσιόδρα: Ας μην φανταστούν οι κύριοι αυτοί ότι μερικά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη των υγειονομικών μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας και να τους απαλλάξουν από την ενοχή για τη συνεχιζόμενη εγκληματική τους δράση. Αναφορικά με τη φημολογία περί άρσης των αναστολών τέλος, προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να βασίζονται αποκλειστικά στις επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού που έχει εξάλλου δώσει επανειλημμένα τεκμήρια της απεριόριστης ειλικρίνειάς του. Όλοι οι υπόλοιποι είναι αναρμόδιοι και προκαλούν με τις δηλώσεις τους απλώς σύγχυση και ταλαιπωρία στους ήδη επιβαρυμένους υγειονομικούς σε αναστολή”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments