Αρχική Επικαιρότητα ΜεΡΑ25: Η αρπακτική ολιγαρχία βλέπει τις φωτιές και της τρέχουν τα σάλια

ΜεΡΑ25: Η αρπακτική ολιγαρχία βλέπει τις φωτιές και της τρέχουν τα σάλια

0
Dodekanisos

Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε για άλλη μια φορά τροπολογία που απαγορεύει δια ροπάλου την οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια μετά από πυρκαγιά. Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική τόσο προς την Νέα Δημοκρατία όσο και προς το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τοποθετήσεις των δύο κυρίαρχων κομμάτων για την επόμενη μέρα των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του αναφέρει:

Καμία Αλλαγή Χρήσης Γης στα Καμένα για 30 χρόνια

Το ΜέΡΑ25 καταθέτει και ξανακατεθέτει, από πέρσι, τροπολογία που απαγορεύει δια ροπάλου την οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια μετά από πυρκαγιά. Το αυτονόητο δηλαδή, το οποίο η ΝΔ απορρίπτει στα μουλωχτά. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε κι αυτοί όχι στην αλλαγή χρήσης γης αλλά, πονηρά προσθέτουν, «έως ότου εγκριθεί κατάλληλη χωροταξική μελέτη». Επειδή στο ΜέΡΑ25 ξέρουμε πως γίνονται αυτές οι μελέτες, επιμένουμε: Καμία αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια!

Παράλληλα προτείνει να απαγορευτεί κάθε είδους ανεμογεννήτριας στη στεριά αλλά αντίθετα, στο πρόγραμμά τους μιλάνε για πλωτές ανεμογεννήτριες στα ανοικτά.

Καμία Ανεμογεννήτρια στη Στεριά

Γίνεται πολλή κουβέντα για το αν τις νέες ανεμογεννήτριες θα τις βάλουν στα καμένα δάση ή αν θα κόψουν δέντρα που δεν έχουν ακόμα καεί για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες. Για το ΜέΡΑ25 το δίλημμα αυτό είναι και εκτός θέματος και ανήθικο. Από την ίδρυσή μας φωνάζουμε: Καμία ανεμογεννήτρια στην Στεριά! Αντίθετα, στο πρόγραμμά μας μιλάμε για πλωτές ανεμογεννήτριες στα ανοικτά μακρυά από ιχθυότοπους και ανθρώπους.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΜεΡΑ25: https://mera25.gr/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments