Αρχική Videos Μεντβέντεφ: “Το διεθνές δίκαιο καταρρέει!”

Μεντβέντεφ: “Το διεθνές δίκαιο καταρρέει!”

0

Το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί ένδειξη κατάρρευσης του συστήματος διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. O ίδιος επικαλέστηκε το «φτωχό ιστορικό του να λογοδοτεί ύποπτους υψηλού προφίλ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας το παράδειγμα του πρώην προέδρου του Σουδάν Ομάρ Αλ Μπασίρ ο οποίος καταζητείται από 2005 αλλά δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα.
«Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανικανότητας του ΔΠΔ ήταν η αποτυχημένη προσπάθειά του να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.
«Η απόφαση της περασμένης εβδομάδας από το Διεθνές να κυνηγήσει τον ηγέτη μιας άλλης πυρηνικής δύναμης που αρνήθηκε επίσης να αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του, είναι προφανώς απλώς για επίδειξη», είπε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι αυτό θα χρησιμεύσει μόνο για την εξάλειψη της όποιας εμπιστοσύνης στους διεθνείς θεσμούς.
«Ακόμη και πριν το ΔΠΔ εκδώσει το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν, το διεθνές δίκαιο υπονομεύτηκε από τη φιλοδυτική προκατάληψη του δικαστηρίου, η οποία παραβιάζει την κυριαρχία μη δυτικών κρατών», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος.
Στο μεταξύ, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας θα εξετάσει τους ισχυρισμούς υψηλόβαθμου Γερμανού αξιωματούχου, ο οποίος δήλωσε ότι το Βερολίνο θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εάν εισέλθει στη Γερμανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments