Αρχική Επικαιρότητα Μελβούρνη: Χαλάρωση των μέτρων επειδή αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Μελβούρνη: Χαλάρωση των μέτρων επειδή αυξάνονται οι εμβολιασμοί

0
Shutterstock
Dodekanisos

Οι αρχές στην Μελβούρνη θα προχωρήσουν σε περαιτέρω άρση των μέτρων για τον κορονοϊό από την επόμενη εβδομάδα. Διότι τότε το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην πολιτεία της Βικτόριας θα φθάσει το 80%.

Η Μελβούρνη, μια πόλη περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για 262 ημέρες. Ενώ κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε εισέλθει έξι σε lockdowns από τον Μάρτιο του 2020. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχίζοντας από την Παρασκευή, όταν το 80% των πολιτών σε όλη τη Βικτόρια αναμένεται να είναι πλήρως εμβολιασμένο, οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη την πολιτεία. Παράλληλα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Απένειμε τα εύσημα για τους εμβολιασμούς ο Daniel Andrews

«Υπάρχει μια θεμελιώδης συμφωνία την οποία πετύχαμε με την κοινότητα στη Βικτόρια. Σας ζητήσαμε να εμβολιαστείτε. Το κάνατε σε χρόνο και σε ποσοστό ρεκόρ. Είναι η προσέγγισή μας για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια όσο το δυνατό πιο φυσιολογική ζωή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Daniel Andrews. Καθώς η πολιτεία κινείται προς μια «οικονομία εμβολιασμένων» όπου μόνο οι πλήρως ανοσοποιημένοι θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε διάφορους χώρους, το ποσοστό αναμένεται να φθάσει στο 90% γύρω στις 24 Νοεμβρίου, είπε ο Andrews.

Ουσιαστικά η εμβολιαστική εκστρατεία στην Αυστραλία κινείται πλέον με γρήγορους ρυθμούς. Οπότε οι αρχές δεν σχεδιάζουν πλέον να βασίζονται σε εκτεταμένα lockdowns για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Υπέρ των εμβολιασμών τάσσονται οι Αυστραλοί

Οι Αυστραλοί τάσσονται σε συντριπτικό ποσοστό υπέρ των εμβολιασμών. Έρευνα του Melbourne Institute στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης απέδειξε ότι τον Οκτώβριο μόνο το 6,9% του πληθυσμού δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας η πρωτεύουσα Σίδνεϊ έχει εμβολιάσει σχεδόν το 85% του πληθυσμού της.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments