Αρχική Επικαιρότητα Μελβούρνη: Χαλαρώνει το lockdown ενόσω αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Μελβούρνη: Χαλαρώνει το lockdown ενόσω αυξάνονται οι εμβολιασμοί

1
Melbourne under curfew on October 15.CREDIT:EDDIE JIM
Dodekanisos

Η Μελβούρνη, της Αυστραλίας συνεχίζει να παραμείνει σε lockdown το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη στον κόσμο. Έπειτα από 262 ημέρες αναμένεται να άρει αυτή την εβδομάδα την καραντίνα

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά έξι lockdown σε διάστημα 262 ημερών είχε επιβληθεί από το Μάρτιο του 2020 στην Μελβούρνη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στον κόσμο. Καθώς υπερβαίνει τις 234 ημέρες που είχε μείνει σε lockdown το Μπουένος Άιρες.

Ωστόσο όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή θα αρθούν μερικοί περιορισμοί στην Μελβούρνη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων. 

Παρόλα αυτά τα κρούσματα κορονοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται στην πολιτεία της Βικτόρια, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μελβούρνη. Την ίδια στιγμή, όμως, το ποσοστό των εμβολιασμένων με δύο δόσεις, θα φτάσει αυτή την εβδομάδα το 70%. Μία εξέλιξη η οποία και θα επιτρέψει τη χαλάρωση των περιορισμών.

Όσο για μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων; Αυτή θα έρθει όταν θα εμβολιασθεί πλήρως το 80% των κατοίκων της Βικτόρια. Υπολογίζεται ότι θα έχει συμβεί το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] της Αυστραλίας συνεχίζει να παραμείνει σε lockdown το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη στον κόσμο. Έπειτα από 262 ημέρες αναμένεται να άρει αυτή την […]