Αρχική Επικαιρότητα Μελέτη: Βαρύτερη εμμηνορροϊκή αιμορραγία ανέφερε το 42% των εμβολιασμένων γυναικών

Μελέτη: Βαρύτερη εμμηνορροϊκή αιμορραγία ανέφερε το 42% των εμβολιασμένων γυναικών

0
Dodekanisos

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο διαπίστωσε ότι το 42,1% των γυναικών που έκαναν εμβόλιο για τον COVID ανέφεραν βαρύτερη από τη συνηθισμένη εμμηνορροϊκή αιμορραγία μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τόσο οι γυναίκες που έχουν έμμηνο ρύση όσο και οι γυναίκες που δεν έχουν συνήθως έμμηνο ρύση, ανέφεραν βαρύτερες από τις συνηθισμένες περιόδους ή «αιμορραγία» μετά τον εμβολιασμό τους. Από ένα μέγεθος δείγματος 39.129 πλήρως εμβολιασμένων γυναικών, το 42,1% ανέφερε βαρύτερη έμμηνο ρύση μετά τον εμβολιασμό, το 14,3% ανέφερε ότι δεν είχε βαρύτερη έμμηνο ρύση και το 43,6% ανέφερε καμία αλλαγή.
Η μελέτη διαπίστωσε περαιτέρω ότι το 71% των γυναικών που λάμβαναν αντισυλληπτικά μακράς δράσης, το 39% των ατόμων που έπαιρναν τεχνητές ορμόνες και το 66% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών ανέφεραν αιμορραγία.

«Βρήκαμε ότι η αυξημένη αιμορραγία σχετίστηκε σημαντικά με την ηλικία, τις συστηματικές παρενέργειες του εμβολίου (πυρετός ή/και κόπωση), το ιστορικό εγκυμοσύνης ή γέννησης και την εθνικότητα. Γενικά, οι αλλαγές στην αιμορραγία της περιόδου δεν είναι ασυνήθιστες ή επικίνδυνες, ωστόσο η προσοχή σε αυτές τις εμπειρίες είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ιατρική», γράφουν οι ερευνητές.

Οι γυναίκες ανέφεραν ότι παρατήρησαν αλλαγές στην περίοδό τους μία έως επτά ημέρες μετά τη λήψη ενός εμβολίου, με το 31,4% να αναφέρει αλλαγές μέσα σε μια εβδομάδα μετά την πρώτη τους δόση και το 37% να βλέπει αλλαγές μετά τη δεύτερη. Το 25,9% των γυναικών ανέφερε αλλαγές τη δεύτερη εβδομάδα μετά το πρώτο τους εμβόλιο, ενώ το 23,6% ανέφερε αλλαγές μετά το δεύτερο εμβόλιο τη δεύτερη εβδομάδα. Το 29,9% ανέφερε αλλαγές στην έμμηνο ρύση του ακόμη και μετά από δύο εβδομάδες μετά την πρώτη του δόση, ενώ το 26,8% των διπλοεμβολιασμένων ανέφερε το ίδιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments